Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), takımlara verilen cezaları açıkladı. Ceza listesinde Sarıyer de yer aldı.

Sarıyer’in ceza almasına konu olan durum ise kendi sahasında oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı Eyüpspor maçı oldu. TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Sarıyer’e taraftarlarının sebep olduğu kötü ve çirkin tezahürattan dolayı ceza kesildi. Açıklamada, aynı eylemin Menemen Belediyespor maçında da yapıldığı hatırlatıldı. Lacivert beyazlı kulübe, aynı sezonda ev sahibi olduğu 2 maçta da aynı durumun tekrarından dolayı 4 bin TL para cezası verildi.

OLAYLI DERBİDE ŞENOL GÜNEŞ’E CEZA


Öte yandan, Türkiye gündemine oturan olaylı Fenerbahçe- Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak da Şenol Güneş’e ceza kesildi. Derbide Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in hakeme karşı sportmenliğe aykırı davrandığı belirtildi. Bununla ilgili olarak da 1 maç men ve 13 bin lira para cezası verildi. Fenerbahçe yöneticisi Önder Fırat ve Mahmut Uslu da cezaya çarptırıldı. Fırat, 4 ay hak mahrumiyeti, 100 bin lira para cezası, Mahmut Uslu da 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası aldı.