MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekilli Adayları Özcan Pehlivanoğlu ve Füsun Kayan Ardaman seçim çalışmalarını ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim politikalarını Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na değerlendirdi.


Balkan göçmenlerinden olan MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekilli Adayları Özcan Pehlivanoğlu ve Füsun Kayan Ardaman balkan kökenli olan Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’yla bir araya geldi. 7 Haziran genel seçimleri hakkında fikir alışverişinde bulunan hemşeriler, adayların balkan kökenli vatandaşlara yönelik politikalarını masaya yatırdılar.

“Balkanları temsil eden tek parti MHP’dir”


IMG_8827Türkiye’de yaşayan balkan kökenli vatandaşların seçimler için çok önemli olduğunu ve sorunların çözümü konusunda MHP’nin tek parti olduğunu belirten Özcan Pehlivanoğlu, “Balkan kökenli olmam çok önemli. Ben sadece balkan kökenli olmamın yanı sıra Rumeli-Balkan vatandaşlarımızla ilgili 25 yıldır hem Türkiye hem de balkanlar da çalışmalarımı sürdürüyorum.  873 bin Rumeli, Balkan ve Trakya kökenli vatandaşlarımızın olmasına rağmen hiç bir partide aday gösterilmedi. Gönül isterdi ki AKP ve CHP’de aday gösterseydi. AKP ve CHP keşke balkanlardan aday gösterip sorunlarını dile getirebilseydi. Sadece MHP olarak aday ben varım. Rumeli- Balkan vatandaşların bunu dikkate alması gerekiyor. Balkan ve Rumeli vatandaşlarımızın söz de Kemalistler söz de Vatanseverlere kanmadan MHP’ye oy vermesi gerekir. Rumeli’yi hangi şartlarda kaybettiysek Türkiye’de şu an aynı durumda” ifadelerini kullandı.

“MHP Türkiye halkının içinde bulunduğu bütün sıkıntıları çözecek tek partidir”


Balkan halkının yaşadığı sorunların çözümünün seçim bildirgesinde yer aldığına dikkat çeken  Pehlivanoğlu, “MHP özellikle İstanbul’da kısıtlı imkanlarla büyük başarılar elde etmektedir. MHP İstanbul’un 39 ilçesinde kendisine gönül vermiş fedakar insanlarla Türk Milletinin içinde bulunduğu durumdan etkilenen vatansever insanlarla sahada büyük bir mücadele veriyor. Türkiye’nin genelinde de MHP’nin yükselişi söz konusu. MHP iktidarın alternatifi olarak görülüyor. Hükümet tarafından uygulanan yanlış politikaların MHP tarafından düzeltilebileceği inanışı hakim. Bu bizim açımızdan çok sevindirici bir durum. MHP hem İstanbul hem de Türkiye genelinde tarihi bir oy alacaktır” dedi.

“Halk AKP’ye tepkili”


Pehlivanoğlu, “Vatandaşlarımız AKP’nin seçim çalışmasında yaptığı israflara karşı tepkili. AKP’nin ev ev gezerek vatandaşlara kahve paketlerini vermesi vatandaşta büyük bir tepkiye neden oluyor. Biz kesinlikle şu an için bir koalisyon düşünmüyoruz. Bizim amacımız tek başına iktidar olmaktır. Çalışmalarımızı da buna göre sürdürüyoruz. Kamuoyunda yapılan anketler halkı yanıltmaya yöneliktir. MHP sürekli yüzde 17-18 bandında ısrarla gösteriliyor. Ama gerçekte olan yüzde 22-25 oranında oyumuz var.  Bu yanıltıcı olan anketleri 7 Haziranda yanıltacağız” şeklinde konuştu.

Ardaman: AKP toplumun her kesimini kutuplaştırdı


IMG_8843Türkiye halkının birbirine düşürüldüğünü söyleyen Füsun Kayan Ardaman ise “MHP huzur vaat ediyor. 13 yıldır AKP ülkeyi lime lime kutuplaştırdı. 2 kişinin bile yan yana gelemeyecek duruma düşürdü. Herkese senci, benci, oncu diyerek toplumu parçalamış durumda. Birbirine düşürülmüş bu insanları MHP olarak ilk önce bir araya getireceğiz. Ortak geleceği inşa edeceğiz. Gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir vaadi MHP olarak halka sunmayız. Çalışmalarımız sadece seçime yönelik değildir. Bildirgemizde yer alan bütün vaatlerimizin kaynağı var. Ülkemizin kaynakları herkese yeter. Biz bu kaynakları sadece yandaşa değil tüm topluma yayacağız. Tarım ülkesi olan Türkiye şu anda her şeyi ithal eder konuma getirdiler” şeklinde konuştu.

Ardaman: Halk MHP’yi Türkiye’nin kurtarıcısı olarak görüyor


Türkiye’nin gidişatının kötü olduğunu belirten Ardaman, “Seçim çalışmalarımızı sürdürdüğümüz her yerde vatandaşlardan aldığımız ortak tepki Türkiye’nin bulunduğu gidişatın kötü olduğu ve tek kurtarıcı olarak MHP’yi gördüklerini söylüyorlar. MHP Türkiye’nin can simidi konumunda. Bu sadece MHP seçmeninde değil diğer parti seçmenleri de aynı fikirde”  dedi.

“Güçlü bir kadroyla geliyoruz”


Türkiye’de huzurun kalmadığını huzurun MHP ile geleceğini vurgulayan Ardaman şöyle devam etti: “Kadınlara yönelik şiddet AKP iktidarında yüzde 1400 arttı. Bunu sebebi de AKP’nin yarattığı gerilimli ortamdır. Bu gerilim ortamı içinde olan vatandaşlar evde huzuru da kalmıyor. MHP halka huzur vaat ediyor.  MHP olarak bu konuda çok güzel çalışmalarımız var. Eğitim, kadın,ekonomi ve bir çok alanda çok güçlü kadromuz var. Biz sadece halkın vekaletini istiyoruz. Aldığımız takdirde tüm kadrolarımızla seçimden sonraki ilk gün hayata geçireceğiz.”

Pehlivanoğlu’nun sözleri memnuniyetle karşılandı


15 yıldır medya sektöründe olduğunu belirten Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu tarafsızlık vurgusunda bulundu.  Seçimler döneminde tüm partilere eşit mesafede durduklarının, eşit, katılımcı ve demokratik yaklaşımları desteklediklerinin altını çizen Pehlivanoğlu, “Demokratik katılımcı ve tüm herkese eşit mesafede duran bir çizgimiz var. Bir kesimin değil tüm Sarıyerlilerin gazetesi olmaya çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönlü. Bu seçimlerde her kese yani tüm partilerle eşit mesafede durarak onların çalışmalarını yansıtacağım” ifadelerini kullandı.

Pehlivanoğlu’nun bu sözleri milletvekilli adayları tarafından memnuniyetle karşılanırken vekil adayları yayın çizgisinden dolayı kendisine teşekkürlerini sundu.