Sarıyer  Zekeriyaköy'de kaybolduktan sonra komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan Pamir Dikdik soruşturmasında flaş gelişme.


Sarıyer'de kaybolduktan sonra komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik soruşturmasını tamamlayan  savcılık Pamir'in annesi Süverce Dikdik  hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla iddianame düzenledi. Savcılık, 7 ay sonra hazırladığı iddianame sonucunda anne Dikdik'in 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istiyor. Baba Serdar Dikdik hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

PAMİR'İN ÖLÜM NEDENİ : SUDA BOĞULMA


pamir-bebek2İstanbul Cumhuriyet savcısı Levent Çağıl, küçük çocuğun ölümü üzerine 7 ay önce başlattığı soruşturmayı tamamlamak için Adli Tıp Kurumu'ndan kesin ölüm raporunu bekledi. Raporun gelmesi üzerine anne Süverce Dikdik hakkında iddianame düzenledi. Savcı Çağıl, iddianamede Adli Tıp'ın Pamir Dikdik'in "suda boğulma sonucu öldüğü" yönünde düzenlediği rapora atıfta bulundu. Savcı Çağıl'ın, iddianamede, anne Süverce Dikdik'i, 3.5 yaşında korumaya muhtaç olan oğlu için gerekli dikkat ve özeni göstermediği belirtilerek, "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan yargılanmasını istedi. Savcı Çağıl, anne Süverce Dikdik'in 2 yıl ila 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

"BABA'NIN YARGILANMASINI GEREK YOK"


Soruşturmayı yürüten Savcı Levent Çağıl'ın, yaşı küçük olan Pamir Dikdik'in sorumluluğunun annede olduğu gerekçesi ile baba Serdar Dikdik hakkında takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

İDDİANAME ONAY AŞAMASINDA


İddianame onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. İddianame başsavcılık tarafından onaylanırsa Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, iddianameyi 15 gün içinde ya kabul ya da reddetmesi yönünde karar vermesi bekleniyor.