ÖDEB Büyük Adım İstanbul Projesi, Sarıyer, Beşiktaş ve Fatih rehberlik araştırma merkezlerinin ortaklığında yürütüldü. Projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Yakın Doğu Üniversitesi de destek verdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, projenin kapanışında konuştu. Projeye ilişkin bin adet kılavuzun hazırlanıp basıldığını anlatan Yelkenci, özel eğitimdeki öğretmenlerin yaptıklarıyla ilgili standardın belirlenmesine çalışıldığını kaydetti. Projenin İstanbul koordinatörlüğünü yürüten Sevgi Yücel de çalışmanın Sarıyer, Beşiktaş ve Fatih'teki rehberlik araştırma merkezlerinin ortaklığında yürütüldüğünü belirtti. Tanılama çalışması için İstanbul'un 36 ilçesinde bataryalar kurulduğu bilgisini veren Yücel, kişisel özellik kaynaklı farklılıkların ortadan kaldırılmasına çalışıldığını vurguladı.

"52 VİDEO HAZIRLANDI"


Sınıflarda yer alan fiziki ortamın iyi bir hale getirilmesi noktasında da çalışıldığını aktaran Yücel, kılavuzların hazırlandığına dikkat çekti. Öğrencilerin nasıl eğitildiğine ilişkin videoların hazırlandığını ifade eden Yücel, "Öz bakım becerisine ilişkin 52 video hazırlandı. Ebeveynin eğitime evde devam etmelerini sağlayacak ortamın hazırlanmasına çalışıldı ve seminerler gerçekleştirildi" dedi.