CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, kongre tarihi yaklaşırken adaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı. İlk olarak adaylığını Ali İhsan Özdemir açıkladı. Partililerle bir araya gelen Özdemir, toplantının ardından Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nun sorularını yanıtladı.


ali ihsan özdemir

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, 6 Aralık’ta yeni başkanını seçmek için kongre çalışmaları hızlandı. Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi‘nde Pazar günü yapılacak kongre öncesi başkan adayları belli olmaya başladı. Adaylığını ilk olarak, Ali İhsan Özdemir açıkladı. Demir, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelerek, adaylığını resmen açıkladı. Çok sayıda partili Özdemir’e destek verdi. Adaylığını resmen açıklayan Ali İhsan Özdemir, toplantıdan sonra Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

İşte o röportajın detayları:


Sizi aday olmanıza iten sebep ne oldu?


levent pehlivanoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi,  uzun yıllardır yazılı çizili kurallar dışında oturmuş, bütün il ve ilçe örgütlerinin özlediği gelenekler var. Parti içi seçimlerde sandığı kaçıranlar, son 30 yılda kaçırdığı işlerin, son 12 yılda agresifleşerek, devam ederek buraya kadar gelerek örgüt yapısının bozulmasına sebep oldular. Son 30 yılda kendisinin olmadığı siyasetçi tarzını tümden reddediyoruz. Ülke yönetimi çok ktü bir şekilde yani; Demokratik araçlarla aldığınız rantla buluşturup, onu kalabalıklarla, herkesin hakkına düştüğü şekilde hesap ediyor ve dağıtılıyor. Bu yozlaşmış bir kalabalığın yönetimle yönetiliyor. Biz yozlaşmadan, rant yapmadan,  kimsenin hakkını yemeden, herkese eşit davranacak bir yönetim biçimi belirlememiz lazım. Bizim geleneklerimize göre örgütlenmiş bir örgüt yapımız var. Cumhuriyet Halk Partisi ne zaman iktidar olmuşsa o örgütlerle iktidar olmuştur. Bundan vazgeçmek hiç akli değil, sonuçları da ortada.  Bizim daha sağlam bir mayamız var. Örgütümüzün içinde bozulmalar mevcut. Parti içinde bir inanç, aidiyet, saygı kalmadı. Yönetim kurulumuz 8 ayda tek ayaküstünde duruyor.

Ali İhsan Özdemir’in nasıl bir yönetim anlayışı olacak?


Hiç ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Bizler sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelenek ve göreneklerine uygun örgütlenme modeline döneceğiz. Her seçim kesinlikle demokratik koşullarda olacaktır. Örgütlü bir yönetimle, temsilcilik elde etmemiş mahalle kalmayacak. Her mahalleden destek alınacak. Zayıf bir örgüt en çok Haziran’dan Kasım’a bu kadar fark yaratır. Aidiyet duygusunu vatandaşlara yeniden kazandıracağız.

Delegelere ne mesaj vermek istersiniz?


Ben delegelerimizin sağduyularına güveniyorum. Buraya kadar gelmiş bir ilçe başkanımız var. İyi niyetle yaptığı politikalar sonucu beklenmedik bir şekilde kötüye gitti. Mevcuttan razıysak kongre bunu oylayacak değilsek, tersini oylayacak. Kalabalığın gücün seçimiyle biz Kasım seçimlerinde yenilerek çıktık. Elimizde çok kötü bir genel seçim sonucu var. Belediyemizin çok yatırım yaptığı mahallelerde bile ikinci parti olarak, 28 bin yerel seçim farkından eksi 3 bin genel seçim yenilgisi alarak Sarıyer genelinde ikinci parti olduk. Bunun izahını yapması gerekenler belli. Bunun hesabını da kongrede delegelere vermiş olacaklar. Delegelerimiz, dikkatlice dinleyip vicdanlarıyla oy vermesini bekliyorum.

Partililere ne gibi bir mesajınız var?


Cumhuriyet Halk Partisi’ne aidiyet ve gönül bağlarının ciddi şekilde koptu. Haziran ve Kasım seçimlerinde, şunu gördük ki partiyle aralarında bir kırgınlık var. Partiye gelmiyorlar. Biz bu örgütü yeniden tesis ederek, burada aile olduğumuzu hatırlatacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısı asla kapanmayacak. Sürekli partililerin içinde olacağız. Siz eğer üyelerinizi yetiştiremiyorsanız biz bunu anlayamayız. Bunun için her hafta gerekirse her gün örgüt toplantıları düzenlenerek, bir arada olacağız. Partililerimiz bizim için çok önemli eski birliği yeniden sağlayacağız.

Aktif olarak siyaset içinde olmamanız başkanlık seçimi için engel olur mu?


Ben siyaseti aktif olarak yaptığımı düşünüyorum. Cüretkarlık etmek değil niyetim. Ben aktif olarak, siyaset yapıyorum. Geçmişte siyaset yapan ve bütün Sarıyerlilerin saygı ve sevgisini kazanmış siyasetçiler benimle beraberler. Bizim bir eksikliğimiz olursa ortak akla başvurarak, eksiklerimizi tamamlayıp, yola devam ederiz. Örgüte kulağımızı kapatmayacağız. Ortak akıl bizim mayamızda var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelenek göreneklerini benimseyerek yola çıktık. İlçe başkanımız iyi niyetle yapmaya çalıştı ama yapamadı. İlçe başkanı partililerden daha yüksek bir makamda değil. Bizim için bu dönem kapandı, biz sonraki dönemi planlıyoruz.

Yönetim kurulu listesini hangi şartlara göre belirlediniz?


413 delegemizden 10 tane ilçe yönetimi çıkacak nitelik var. Sandığı koyduğunuzda ortak akıl ortaya çıkıyor. Şu an için kafamızda bir tane dahi isim yok. İlkelerimiz, kriterlerimiz var. Biz Sarıyer’i en doğru temsil edebilecek arkadaşlarla yönetim kurulunu oluştururuz. Buradan sadece memnuniyet çıkar. Bizim için fark etmez, 413 delegenin istinasız hepsiyle yürüyebiliriz. Bu parti büyük bir ailedir. 7 Aralık’tan sonra Sarıyer’de özlediğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni hep beraber yeniden inşa edeceğiz”