Sarıyerli muhtarlar ANLESS çok yönlü otizm eğitim programı ile uygulama alanları hakkında bilgilendirildi.


Zencefil Özel Eğitim ve Aile Danışmanlık Merkezi, ANLESS çok yönlü otizm eğitim programı ile uygulama alanları hakkında muhtarları bilgilendirme etkinliği düzenledi.

Hanoğlu: Otizm eğitiminde mekan çok önemli


 13239343_10154186561063571_3185622280761797931_nÖzel bireylere sunulan eğitim mekânlarının özelliklerinin anlatıldığı toplantıda konuşan öğretim görevlisi İhsan Hanoğlu, “Otizm eğitiminde mekanların özel olması gerekir. Günümüzde herkes doğadan çok uzaklaştı. Doğal ortamlarla doğadan uzaklaştıkça çeşitli sağlık sorunlarının yanı sıra otizm gibi hastalıklar bütün dünyada artmaya başladı. “ANLESS çok yönlü otizm eğitim programı”, doğadan ve doğal hayattan uzaklaşan bireyleri yeniden özüne döndürmek için uygulanıyor” dedi.

Özbalta:Hepimize örnek oldular


AK Parti Başkan Yardımcısı Cemil Özbalta da, Sarıyer ilçesinde özel bireylere yönelik muhtarların dikkat etmesi gereken konuların altını çizerek şunları söyledi: “Devletimiz, özel bireylere eğitim imkanı tanıyor. Bu imkânlardan hala faydalanamayan yüzlerce özel çocuk bulunmakta. Muhtarların mahallelerindeki özel bireylere ulaşmaları, Zencefil Özel Eğitim ve Aile Danışmanlığı gibi son derece temiz ve etik davranan kurumlara yönlendirmesi, sağlık kontrollerinin düzene bağlanması, hak edenlerin engellilik maaşlarından faydalanabilmelerine yönelik imkanları anlatmaları gerekiyor. Özel Eğitim hizmetleri ülkemizde çok yeni bir alan olmasına rağmen, bu dönemde hızla ilerledi. Hatta özel programlar ve sistemler geliştiren merkezler kuruldu. Zencefil Özel Eğitim ve Aile Danışmanlık Merkezi’de doğal ortamda uyguladıkları  “ANLESS çok yönlü otizm eğitim programıyla” hepimize örnek oldular. Çünkü ANLESS’i uyguladıkları alan geçmiş dönemde bir mezbelelik gibiydi.

13092003_10154186560958571_7500979901589136259_nMahalle halkı ile gençlerini tehdit eden pek çok tehlikenin de barındığı bir alandı. Şimdi hepimizin gördüğü gibi otizmli bireyler ile diğer engelli çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayan,  dört dörtlük bir yaşam alanına dönüştü. Bu projeyi hayata geçiren eğitim kurumu Zencefil’in yetkililerini kutluyoruz. Muhtarlar olarak da sizden isteğimiz, mahallerinizdeki engelli ailelere ulaşarak, eğitimleri ile rehabilitasyon ve diğer hizmetleri alabilmeleri konusunda bilgilendirici çalışmalar yapmanız. Hatta aileleri, karanlık, izbe, çağın gerisinde eğitim hizmetleri sunan yerlerde vakitlerini geçirmektense; aydınlık ve bilimsel çalışmalar yapan yerlere yönlendirmeniz. Özel Eğtim’de oldukça hızlı yol alıyoruz. Bu yüzden bilimsel gelişmelerin  gerisinde kalan yerler bu kutsal eğitim yarışında ne yazık ki sınıfta kaldılar” diye konuştu.

Sabah kahvaltıyla başlayan bilgilendirme toplantısında, Özel Eğitim uzmanı Özgü Ertul, ABD’li uzmanlar Gina Tummons ile eşi Brian Tummons, AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Cemil Özbalta ve çok sayıdaki muhtar ailesiyle birlikte katıldı.