Sarıyer Belediyesi çalışanları, Sarıyer Belediye Başkanlığı tarafından Fen İşleri Ferahevler Şantiyesi’nde verilen kurban yemeğinde bir araya geldiler.

IMG_0969Sarıyer Belediyesi’nin bayram geleneği haline gelen yemeğe katılan Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye çalışanları yemekte bir araya geldiler. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı konuşmada belediye çalışanlarının ve ailelerinin geçmiş bayramlarını kutladı. Başkan Genç, “Bugün bir vesile ile önemli bir geleneğimizi yerine getirilmesi için bir araya geldik. Toplumumuzun en önemli geleneklerinden olan bayramlaşma, bize atalarımızdan kalan bir gelenektir ve bu geleneği onların yaşadığı gibi bizler de yaşatmalıyız. Çok daha güzel ve sağlıklı günler yaşamanız temennisiyle geçmiş bayramınızı kutluyorum. Çalışma alanında barış, yaşamda barış, nice bayramlarda birlik ve beraberlik içinde buluşma dileğiyle” dedi.

IMG_0937Genç, Ortadoğu’da yaşanan iç çatışmalara değinerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Türkiye’nin bu kirli savaşa çekilmek istendiğini vurgulayarak, bu oyunlara gelinmemesi gerektiğini belirtti. Ortadoğu ve Türkiye’de yaşanan gerginliğe dikkat çeken Genç, herkesi sağduyulu olmaya davet ederek, “Ülkemizde bugün birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var” diyerek, bu olaylardan ders çıkarılması gerektiğini belirtti. Genç; “Birlik ve beraberliğimiz sürekli tutarsak, ellerimizi kenetlersek, basit çıkar hesapları yapmadan, toplumumuzun, geleneğimizin, çocuklarımızın geleceğini göz önünde bulundurursak bu terör grupları amaçlarına ulaşamaz. Vatan kadar kıymetlisi, kutsalı yok. Vatana göz dikmiş insanların başarılı olamayacaklarının tek teminatı sizlersiniz” şeklinde konuştu.

Genç, “Taşeron terör örgütleriyle Ortadoğu’yu bu hale getirdiler”

IMG_0931“Ortadoğu’da yaşananların tek kazananı gizli güçlerdir” diyen Genç şöyle devam etti;             “ Bugün takip edebildiğimiz kadarıyla Ortadoğu taşeron terör örgütlerinin katliamlarıyla cehenneme dönüşmüş bir durumda. Bu taşeron terör örgütlerini birileri kendi maşaları olarak kullanır, ortalığı karıştırır, amaçlarına ulaşınca da onlarla mücadele eder. Şu an Ortadoğu’da da yaşanan tam da budur.

Genç,“Türkiye olayların merkezidir”

Asıl amacın Türkiye olduğunu belirten Şükrü Genç,  “1918 anlaşması ile işgal edilmek istenen ve edilen Türkiye’yi, bu olayları çıkararak yeniden işgal etme gayreti içindeler. İlle de bu işgalin savaşla olması gerekmiyor, işgal farklı şekillerde de olabilir. Taşeron savaşçılar tutuyorlar Ortadoğu’da, bizler birlik ve beraberliğimizi korur, birbirimize kenetlenirsek bu oyunda başarılı olamayacaklardır. Bizler sağduyulu olmalıyız, birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam etmeliyiz” dedi. IMG_0944 IMG_0945 IMG_0952 IMG_0960IMG_0942