#direnfatihormanı’nın ‘Ormanını seven, temizliğe gelsin’ çağrısıyla bir araya gelen Kuzey Ormanları Savunması üyeleri Maslak’ta bulunan Fatih Ormanı’nda bir araya gelerek çöp topladı.


Belgrad ve Aziz Paşa muhafaza ormanlarının devamı olan Fatih Ormanı, çevresinde süren Cendere vadisi, Maslak 1453, Kanal İstanbul, 3. köprü ve 3. havalimanı inşaatlarının molozlarına ve pisliğine maruz kalıyor. Ormanların ticarileştirilmesine ve pislik içinde bırakılmasına dikkat çekmek için bir araya gelen Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi, ormanda temizlik yaptı, çöp topladı.

Klozet, halı, bilgisayar monitörü…


1Ormanda 1 saat boyunca yapılan temizliğin sonucunda çıkan buzdolabı, klozet, küvet, halı ve bilgisayar monitörü gibi çöpler ormanın girişinde sergilendi. Ormanda yürüyüş yapan yaşam savunucuları, bölgedeki yapılardan kalan atık suyunun da dereye döküldüğünü ifade etti.




Çöpleri Orman Müdürlüğü’ne bıraktılar


Diren Fatih Ormanı inisiyatifi üyeleri ormandaki temizliğin ve yürüyüşün ardından, ormanda topladıkları çöp ve molozları çöp poşetlerine doldurup, İstanbul Bölge Orman Müdürlüğü’nün önüne bıraktı.

‘Ormanlarımızı yaşatmak zorundayız’


3Müdürlüğün önünde Diren Fatih Ormanı inisiyatifi adına konuşan Emin Turan, “Ormanın bakımını üstlenmek yerine buraları sermayeye peşkeş çekenlere, çöpleri toplayarak asli görevlerini onlara tekrar hatırlatıyoruz” dedi. Turan, “Ormanları çöp ve moloz yığınlarına dönüştürerek, kapılarını sermayeye açmak yerine ormanlarımızı suyumuzu ve tüm doğal yaşam alanlarımızı yaşatmak zorundayız” dedi.