Uyuşturucu sevkiyatlarında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle uyuşturucu baronlarının hedefinde olan Ali Ekber Akgün'ün de 20 kişilik ölüm listesi yazdığı ortaya çıktı.


İstanbul'da öldürülen uyuşturucu baronu ve mafya babası Ali Ekber Akgün'ün ile ile ilgili şok detay ortaya çıktı. Uyuşturucu sevkiyatları kapsamında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mafya ile uyuşturucu baronlarının ölüm listesinde bulunan Ali Ekber Akgün'ün de 20 kişiyi ölüm listesi yazdığı ve bu listede bulunan bazı kişilerin öldürülmesi için Hollanda mafyası ile bağlantıları bulunan bazı kişilere talimat verdiği ortaya çıktı.

Polis iki kişinin peşinde


sariyer-1İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 24 Aralık Çarşamba günü Sarıyer İstinye'de işlenen Ali Ekber Akgün (40) cinayeti ile ilgili soruşturması devam ediyor. Polis, Bentley marka lüks aracında kurşunlanarak öldürülen "Kimyasal Ali" lakaplı uyuşturucu baronu Akgün'ün infazını gerçekleştiren iki kişinin izini sürüyor.

Listede kritik isimler var 


Eşkalleri, görgü tanıklarının verdiği bilgilere uyan iki kişinin cinayetten bir süre önce İstanbul'a gelerek Sarıyer'de bir oteleyerleştiklerini belirleyen polis, ayrıca olayla ilgili 20'ye yakın kişinin de ifadesine başvurdu. Bu isimlerden biri de Hollanda basını tarafından zanlılar arasında gösterilen ve 2007'den beri Akgün'ü tehdit ettiği öne sürülen Atilla Önder...

2.5 saat ifade verdi 


Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek 2.5 saat ifade veren Atilla Önder, Akgün ile bir husumeti olmadığını, Hollanda mafyası ve polisinin geçmişte yaşanan bazı konulardan dolayı adını öne sürdüklerini söyledi. Önder'in ifadesinde, "Ailemle birlikte Türkiye'de yaşıyorum. Konuyla hiç bir ilgim yok. Akgün ile ortak da değilim. Akgün Hollanda'da büyük paralar kazandı. Hollanda mafyasına girdi. Çok hasmı var" dediği bilgisine ulaşıldı. Atilla Önder'in, Akgün'le aynı gün öldürülen Vedat Şahin'in ağabeyi Sedat Şahin grubu ile de bir husumetinin bulunmadığını söylediği belirtildi.

Ölüm listesi 


İtirafçı" ve "İhbarcı" olduğu değerlendirilen ve Hollanda'ya gerçekleşen uyuşturucu sevkıyatları kapsamında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mafya ile uyuşturucu baronlarının ölüm listesinde bulunan Ali Ekber Akgün'ün de 20 kişiyi ölüm listesi yazdığı tespit edildi. Akgün'ün son dönemlerde bu listede bulunan bazı kişilerin öldürülmesi için Hollanda mafyası ile bağlantıları bulunan bazı kişilere talimat verdiği ortaya çıktı. Çok sayıda kişi ile arasında husumet bulunan Akgün'ün ayrıca bir gönül meselesinden dolayı uzun süredir eski bir arkadaşıyla kavgalı olduğu, tehditler aldığı öne sürüldü.