Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 1. Bölge Koordinatörlüğü, 52 ayrı ülkeden gelen 368 öğrenci için Boğaz gezisi düzenledi. Öğrenciler program kapsamında Sarıyer’deki Rumeli Feneri, Emirgan ve İstinye kıyılarını da görme imkanı buldu.  

Öğrenciler, gezi için Üsküdar Paşa Limanı ve Eminönü Evliya Çelebi İskelesi’nden alındı. Üsküdar Belediyesi’ne ait Valide Sultan adlı gemiye binen öğrencilere sinevizyondan tanıtım filmi izletildi. Bu filmde UDEF hakkında bilgiler verildi. UDEF’in Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Mehmet Enes Arıkan da bir konuşma yaptı. Öğrencilere gemide simit ve çay ikram edildi. Rehber de İstanbul Boğazı üzerinde gezilen yerleri tanıttı.

BOĞAZ’IN TADINI ALDILAR


Öğrenciler ilk olarak Avrupa Yakası’nı gezdi. Burada Galata Kulesi, Galata Köprüsü, Kabataş, Karaköy, Dolmabahçe Sarayı gezildi. Beşiktaş, Ortaköy, Yıldız Parkı, Kuruçeşme, Rumeli Hisarı, Arnavutköy, İstinye ve Emirgan da gezilen yerler arasında yer aldı. Anadolu’da ise Anadolu Hisarı’ndan Beylerbeyi Sarayı’na, Üsküdar’dan Fethi Paşa Korusu’na bir kadar birçok nokta gezildi.