ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paris'te bir araya geldi. Türkiye'nin kendini savunma hakkının ABD tarafından desteklendiğini bir kez daha yineledi.


Fransa'da gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılmak üzere Paris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Erdoğan ve Obama'nın başkanlık ettiği heyetler arası görüşmenin ardından iki lider masadan açıklama yaptı. Obama, toplantıda uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye ve Rusya'nın nasıl birlikte çalışabileceği konusunu ele aldıklarını söyledi. Türkiye'nin kendini savunma hakkının ABD tarafından desteklendiğini bir kez daha yineledi.

Erdoğan'dan Bayırbucak mesajı


Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şöyle konuştu: "Suriye'de verilen mücadelenin detayları üzerinde durduk. Temennimiz Suriye'de geçiş sürecine ilişkin Viyana'daki görüşmelerin başarıya ulaşmasıdır. Bayırbucak'ta DAEŞ (IŞİD) yok. Orası Türkmenler'in olduğu bir bölgedir."

Türkiye – Rusya ilişkileri


Erdoğan;" Türkiye - Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir" dedi.

Obama: Gerilimi artırmanın faydası yok


Obama da Erdoğan'ın bu sözleri üzerine, "Haklısınız, Putin'e de söyledim, gerilimi artırmanın faydası yok. Bu konuda birlikte çalışalım." yanıtını verdi.