AK Parti’liler tarafından "CHP, belediye aracını kullanıyor" iddiası Sarıyer Belediyesi ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz tarafından yalanlandı.  


chp

Tartışma konusu olan araçla ilişkin Sarıyer Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Resmi plaka taşıyan anons aracının Sarıyer Belediye Başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada iddiaların asılsız olduğu vurgusu yapılarak şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından kendi kurumları üzerine satın alınan ve bu sebeple resmi plaka taşıyan anons aracının Sarıyer Belediye Başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Son günlerde sosyal medyada ve bazı ulusal yayın organlarında aracın Sarıyer Belediyesi tarafından tahsis edildiğine dair yayılan bilgiler ve yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

Öte yandan  CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, yerel basına yaptığı açıklamada iddialara sert cevap verdi. Deniz,  “Biz başkaları gibi devlet malını özel işlerimizde kullanmayız. Kamu kurumunun malını, malzemesini, aracını hiç bir zaman partimiz ya da kişisel menfaatimiz için kullanmadık, bugün de kullanmayız, kullandırtmayız da” dedi.

Deniz: Kendi öz kaynaklarımızla aldık


mehmet denizDeniz,  aracı kendi imkanlarıyla aldıklarını belirterek şöyle devam etti: “AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı, aracımızın plakasının siyah olması nedeniyle eleştiride bulunup, Sarıyer Belediyesi’nin aracını siyasi çalışmalarımızda kullandığımız yönünde bir suçlama getirmiş. Bana göre bu suçlama tamamen bir bilgi yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Çünkü biz aracımıza plaka çıkartırken özellikle siyah plaka talep etmedik. Trafik Tescil Müdürlüğü’ndeki görevliler, aracı parti demirbaşı olarak kaydettirdiğimiz için siyah plaka olması gerektiğini söylediler ve buna göre plaka çıkardılar. Ayrıca kamu yararına parti ve derneklerin kanunen siyah plaka almaları gerekiyormuş. Biz de bunu yeni öğrendik. Diğer bazı partilerin araçları kişiler üzerine kayıtlı ya da kiralık olarak kullanıldığı için plakaları beyaz oluyormuş, bu nedenle sanırım bizim dürüstçe yaptığımız iş bazılarının gözüne battı. Bilinsin ki bu araç bizim kendi öz malımızdır, ne kiralık, ne de taşeron firmaya ait. Ne aracımız kiralık, ne de sürücümüz taşeron firmanın elemanı. Onlar da yapsın, bizim gibi yapsın. Plakamızı kafalarını takacaklarına, halkın menfaatine olan çalışmalarda bulunsunlar. Biz, devletin malını ne kullanır ne de başkalarına kullandırtırız. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin her anlamda korunmasının ve kollanmasının garantisidir.”