Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yol izni verildiğinde 5 katı fidan dikme şartını hatırlattı. Buna örnek olarak da Sarıyer’deki ekolojik köprüyü gösterdi.

Kuzey Marmara’daki otoyolun ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda 39 bin fidanın dikimi için tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.  Burada konuşan Eroğlu, ormanların çoğunun bozukluğuna dikkat çekerek, İstanbul’dakilerin yüzde 94’ünün verimli olduğunu belirtti. Bunun bir şans olduğunu kaydeden Eroğlu, “Kalan yüzde 6 için Karayolları ile birlikte yolu yapan firmalara ricada bulunacağız. 5 kat fidan dikmelerini isteyeceğiz” dedi.


“BEYKOZ’A DA YAPILACAK”


Yol izni verilirken bu şartı getirdiklerini anımsatan Eroğlu, “Burada bir yaban hayatı var. Ormanda canlılar yaşıyor. Canların geçiş yapabilmesi için ekolojik bir köprünün yapılması şartını koştuk. Kendilerine teşekkür ederiz. Sarıyer civarında da güzel bir ekolojik köprü yapıldı. Böylece iki yaka da yaban hayatı açısından bağlanmış oldu. Şimdi de Beykoz civarına ekolojik köprü kazandıracağız inşallah” dedi.