Sarıyer Muhtarlar Derneği üyeleri, Türkiye’nin terör örgütü PKK-PYD’ye karşı Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonuna destek vererek “Devletimizin arkasındayız” mesajını verdi.

Haber: Ahmet CİRİK

Sarıyer Muhtarlar Derneği, Türkiye’nin terör örgütü PKK-PYD’ye karşı Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonuna, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısıyla destek verdi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, İYİ Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Cengiz Tamer, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer mahalle muhtarları, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.
SARIUÇAK: DEVLETİMİZİN ARKASINDAYIZ

Burada bir basın açıklaması yaparak Türk Silahlı Kuvvetlerine desteğini ifade eden Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, “Ortadoğu’da emperyalist güçlerin amaçları doğrultusunda yıllardır devam eden terörist baskılar ve zulümler halkları yerlerinden etmiştir. Afganistan, Irak ve daha sonra Suriye, bardağı taşıran son damla olmuştur. Bugün iç savaştan gelip ülkemize sığınan 3,5 milyon Suriyeli var. Suriye’de bize müttefik görünen dost görünen ülkeler, maşalarına verdikleri silahlarla bizleri vurmaya başladılar. Sayın Cumhurbaşkanımız bu olaylara karşı ‘Bir gün ansızın girebiliriz’ dedi ve girdik. Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’de Zeytin Dalı harekatıyla başarılı bir temizlik operasyonu gerçekleştiriyor. Biz de Sarıyer Muhtarlar Derneği olarak destekliyoruz. Devletimizin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çünkü bu acıların bitme zamanı gelmiştir” dedi.