Sarıyerli muhtarlar Büyükdere sahilinde yaşanan ölümlerin sona ermesi için zincir oldu! Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Sarıyer’in sorunları için burada buluştuk. Sahile korkuluk istiyoruz.”dedi ve Sarıyer’in acil çözüm bekleyen öncelikli sorunlarını sıraladı!
Sarıyer’in sorunlarını dile getirmek için muhtarlar harekete geçti. Sarıyerli mahalle muhtarları Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili ve Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak öncülüğünde Büyükdere sahilinde zincir oluşturarak, denize düşerek vatandaşların hayatını kaybetmesini istemediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nden sahil kenarlarına korkuluk yapmasını isteyen muhtarlar,  ilçenin acil çözüm bekleyen sorunlarını da dile getirdi.

muhtarlar-kazikli-yola-cikti-1KAZIKLI YOL’DA ZİNCİR OLUŞTURDULAR

Muhtarlar Kazıklı yol da buluşarak, eylem yaptı. Sahil kenarlarındaki korkuluk zincirlerini temsilen kol kola girerek zincir oluşturan Sarıyer’in mahalle muhtarları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne mesaj gönderdi. Korkuluk olmadığı için denize düşerek vatandaşların hayatını kaybetmesini artık istemediklerini dile getiren Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Burada 11 vatandaşımız denize düşerek hayatını kaybetti. Tansiyonu olan yaşlısı var, çocuğu var, hastası var. Burası tüm Sarıyer’in sorunu. Büyükşehir Belediyemiz’den acil önlem almalarını bekliyoruz. Evet İstanbul Büyükşehir Belediyemiz İstanbul’da büyük hizmetler yapıyor. Bunu hepimiz yakından görüyoruz. Takdir ediyoruz. Ancak artık Sarıyer için de bir şeyler yapmasını bekliyoruz.”dedi. Mahalle Muhtarları da Sarıuçak’a destek vererek, “Artık taziyeye gitmek istemiyoruz.”dediler.

muhtarlar-kazikli-yola-cikti-2DERBENT’E YAYA GEÇİDİ DARÜŞŞAFAKA’YA AYDINLATMA İSTEDİLER

Sarıyer’in sorunlarını toplu olarak dile getiren muhtarlar Kazıklı yol için korkuluk istemekle kalmadı, acil çözüm bekleyen diğer sorunları da dile getirdi. Muhtarlar adına konuşan Dernek Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, “Derbent’de de ölümlü kazalar arttı. Buraya artık alt geçit üst geçit şart oldu. Yine bir başka acil çözüm bekleyen sorun Ayazağa’nın trafik sorunu. Büyükşehir Belediyemiz’den Ayazağa’daki trafiğe çözüm bulmasını bekliyoruz.  Darüşşafaka'ya metro çıkışı yapılmasını istiyoruz. Darüşşafaka’dan metroya gidişlerde bir tek sokak lambası yok! Özellikle bayanlarımız karanlıkta metroya kadar korkarak yürüyor. Acilen burasının aydınlatılmasını bekliyoruz.”diye konuştu.

Haber/Abdulhamit ALBEZ