33“İyi olacak hastanın ayağına doktor gelir” derler, bin bir sorun içinde görevlerini yapmaya çalışan Sarıyerli muhtarlar da gökte aradıkları doktoru yerde bulunca Dr. Cengiz Alp'e sorunlarını tek tek sıraladılar..

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Op. Dr. Cengiz Alp, aday adaylığının amacı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmak için basın mensuplarından sonra mahalle muhtarlarıyla da kahvaltıda bir araya geldi.

ÖNCE SAĞLIK SORUNLARINI ANLATTILAR

11Kireçburnu'ndaki Paella Restaurant’taki ikinci kahvaltılı toplantıya Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıuçak’la birlikte 20’ye yakın muhtar katıldı. Hemen hemen tamamının yaşı 50’den fazla olduğu için öncelikle sağlık sorunları ve fazla kilolarından kurtulmak için Dr. Cengiz Alp’in önerilerini dikkatle dinleyen muhtarlar daha sonra mahalleriyle ilgili çözüm bekleyen problemleri anlatıp, belediye hizmetlerinin nasıl yapılmasını gerektiği konusunda düşünce ve önerilerini sıraladılar.

DERNEK BAŞKANI HÜSEYİN SARIUÇAK TEŞEKKÜR EDİP BAŞARI DİLEDİ

22Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak verdiği kahvaltı nedeniyle Dr. Cengiz Alp’e teşekkür edip, “Biz muhtarlara değer verip, ilçenin sorunlarını çözmek ve burada yaşayan insanların yaşam kalitesini artırmak için çaba harcayacağını belirten Dr. Cengiz Alp’e siyasi yaşamında başarılar dileriz” dedi.

Yaptığı konuşmaya öncelikle kendini tanıtmakla başlayan Dr. Cengiz Alp ise doktorluk ve siyasi alandaki çalışmalarından örnekler verip, belediye başkanlığına giden yoldaki yarışın eşit koşullarda gerçekleşmesini beklediğini belirtti. Başkan olduğunda da mahiyetinde çalışacak tüm personelin sorumluluğunu üstleneceğini ifade eden Dr. 100Alp’i muhtarlar büyük bir dikkatle dinledi.

DR. CENGİZ ALP, “YAŞAMIMDA UTANACAK BİR DAVRANIŞIM OLMADI BİR KEZ DAHA ADAY OLMAYI DA GÖREV BİLDİM”

Belediye başkanı aday adayı olmasındaki amacını, “Sarıyer yaşamında kent vizyonunun ve Sarıyerlilik bilincinin geliştirilmesi, Sarıyerlilerin hak ve hukukunun korunması, kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, dayanışma, saydamlık, hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir belediyecilik anlayışı ile 88yönetmeye talip olma” şeklinde açıklayan Dr. Cengiz Alp, kendisine yöneltilen ‘her seçimde aday oluyor’ eleştirisine de şu şekilde savunma getirdi:

“Ben daha önce de belediye başkanlığı ve milletvekilliği için aday oldum. Ancak her seçimde aday olduğum partimin oyunu yükselttim. Milletvekilliği adaylığımda da partim barajı aşsaydı meclise girerdim. Konjonktürel nedenlerden dolayı hedefime ulaşamadım. Fakat şu ana kadar hiçbir şekilde kamu görevinde bulunmadım. Milletvekilliği ya da belediye başkanlığı yapıp da yanlış işlere bulaşsaydım, görevimde 102başarısız olsaydım şimdi aday olmaya utanırdım. Ama benim yaşamımda utanacak, sıkılacak hiçbir davranışım olmadı. Bu yüzden aday olmakta hiçbir sakınca görmüyorum. Aday olurken de her kesimden çok sayıda insana danıştım, görüşlerini aldım ve Sarıyer halkının benim vereceğim hizmetlere ihtiyaç duyduğunu görerek bir kez daha aday adayı olmayı görev bildim.”

MUHTARLAR MEMNUN KALDI

Dr. Cengiz Alp, Hüseyin Sarıuçak tarafından yöneltilen kentsel 1022dönüşüm, otopark sorunu, İstinye Deresi’nin ıslahı, imar planları ve geçmişte sosyal demokrat olan yoksul kesimin daha sonra neden sağ partilere kaydığı şeklindeki sorularını da cevapladıktan sonra diğer mahalle muhtarlarının da görüşlerini alıp, sorularını yanıtladı.

Toplantı bitiminde Dr. Cengiz Alp’le sahilde anı fotoğrafı çektiren bazı muhtarlar, “Biz Cengiz beyi bu güne kadar iyi tanıyamamışız, bu şekilde birikimli ve Sarıyer’in sorunlarına karşı böylesine ilgili bir belediye başkanımız olsun isteriz” diyerek, kişisel görüşlerini ifade ettiler.