İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi arasındaki yetki tartışması git gide kızışıyor. Tarabya Mahallesi’nde bulunan ve kötü kokuya neden olan dere sorununun çözümü için başvuran Tarabya Mahalle Muhtarı Refet Üstün, hem İBB hem de Sarıyer Belediyesi “Bizim yetki alanımız değildir” diyerek reddetti.


Daha öncede gündeme getirdiğimiz Tarabya Mahallesi’nde bulunan Şenevler, Yücel Evler ve Aydın Evler’in alt yapısı olmadığı için, kanalizasyon suyu dışarıdan akıyor. Özellikle yağışlı havaların da etkisiyle dere kenarında bulunan mahallelerde insan sağlığı tehdit altında. Bu sorunun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru da bulunan Tarabya Mahalle Muhtarı Refet Üstün, aldığı cevapla şok oldu. Verilen cevapta “Gösterilen alanın İBB’ye değil Sarıyer Belediyesi’ne bağlı olduğu” yazılı bir şekilde verildi. Bunun üzerine Sarıyer Belediyesi’ne başvuran Muhtar Refet Üstün, Sarıyer Belediyesi’nden de aynı cevabı alması üzerine isyan ederek, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Üstün: İBB’nin yetkisinde olan bir sorun, niye çözülmek istenmiyor


refet üstün

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Tarabya Mahalle Muhtarı Refet Üstün, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sorunun çözülmesi için yazı gönderdik. İSKİ’den gelen rapor tutarak, bize cevaben sorunun olduğu yerin, özel mülk sınırları içinde ve Sarıyer Belediyesi’ne bağlı olduğunu belirten bir yazı gönderdi bunun üzerine Sarıyer Belediyesi’ne başvurdum. Sarıyer Belediyesi de kendilerine ait olmadığını, buranın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı olduğunu belirtiler. Bunun üzerine ben de imar planlarını çıkarttım. İmar planında sorunlu olan yerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğu görülmesine rağmen niye yapılmak istenmediğini anlamıyorum” dedi.

Vatandaşlar tepkili


Üstün, “Burada yaşayan vatandaşlar her gün onlarca başvuru yaparak, bu sorunun çözülmesi için çalışma başlatılmasını istiyor. Buradan mahalleli adına yetkilileri göreve çağırıyorum. Muhtarlık olarak, bu sorun çözülene kadar mücadele veremeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hiç olmazsa vatandaşları hastalıktan koruyalım”


Dereden akan pis suyun vatandaşları hasta ettiğini belirten Üstün, “Bu dere ıslah edilmesi için bir teşebbüse geçilsin. Burada yaşayan vatandaşlar vergilerini veriyor, seçimde oy kullanıyor. Ama hizmette gelince hiçbir çalışma başlatılmıyor. Buranın bir an önce çözüme kavuşturulup, hiç olmazsa vatandaşı hastalıklardan kurtarılmalıdır” dedi.