Şişli’den Sarıyer’e geçen Maslak ve Ayazağa’dan sonra 3. yerleşim yeri olan Huzur Mahallesinde yaşanan sorunlar kısa sürede çözüme kavuşturuldu.


Huzur Mahallesi Muhtarı Dr. Bekir Apak,  mahalleye dönük yaptığı hizmetleri ve mahallendeki son gelişmeleri gazetemize değerlendirdi. Şişli’den Sarıyer’e geçişleri sırasında ufak tefek sorunların yaşandığını kaydeden Apak, “Geçiş sürecinde bir takım sorunlar oldu. Ama şimdilik bir sorun yok. Mahallemizin tüm sorunları giderilmiş durumda. Yollarımızdan tutalım da çevre düzenlemesine kadar tüm sorunlarla Sarıyer Belediyesi yakından ilgilendi. Sayın Şükrü Genç ve ekibi çok iyi çalışıyorlar. Halka hizmet noktasında tam bir ekip çalışması söz konusu. İlk dönem mahallenin yolları ve civarları çok kirliydi. Yaptığımız başvurular değerlendirmeye alındı. Eksiklikler giderildi, temizlik faaliyetleri düzenli hale getirildi. Asayiş konusunda bir takım sorunlar vardı. Bunları gerekli mercilere bildirdik.  Mahallede huzurlu bir yaşam söz konusu. Ağaçlandırma faaliyetlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

İş arayanlara özel hizmet


2Neredeyse tüm mesaisini mahallenin raht olması için harcayan Muhtar Apak, muhtarlık hizmeti dışında da önemli işlere imza atıyor. Makamında ajanda tutan Apak,  iş yarayan kişileri iş verenlerle buluşturuyor. Ajandasını iş arayanlar, işverenler, yardıma muhtaç kişiler, mahalle rehberi gibi kategorilere ayıran Apak, iş başvurularıyla bizzat yakından ilgileniyor. Bugüne kadar birçok kişiyi bu yöntemle iş sahibi yapan Apak, çalışmalarına devam edeceği mesajını verdi.

Örnek projelere imza atan Huzur Mahallesi Muhtarı Dr. Bekir Apak,   sıra dışı çalışmalarından birisi de başta muhtarlık olmak üzere mahallenin ağaçlandırması olmuş. Yeşilli önemseyen anlayışı ve öz verili çalışması sayesinde birçok kurumdan yardım isteyen Apak, muhtarlığın bahçesini meyve ağaçlarıyla süslemiş durumda. Bahçede birçok meyve ağacını bulmanız mümkün.  Apak, ağaçlandırma faaliyetlerini ise şöyle anlattı: “Burası sağdan soldan sitelerle kaplı bir alandı ve tek tük ağaç dışında hiçbir ağaç bulamak imkansızdı. Buraya ilk etapta 98 tane ağaç diktim. Çiçekler asma ağaçları falan… Birde küçük bir bostanımız var. Boş zamanlarımızda onunla uğraşıyoruz. Tüm çabamız iyi bir hizmet için”

Her şeyin iyi gittiği mahallede en büyük sorun ise baz istasyonları oldu.  7 tane baz istasyonunun bulunduğu mahallede yapılan baş vurular sonuçsuz kalmış durumda. Baş vuru yaptıklarını belirten Apak, kendilerine baz istasyonlarının kaldırılması için telefon operatörleriyle görüşülmesi cevabı verildiğini söyledi. En kısa zamanda bu sorunu da çözme kavuşturacaklarının altını çizen Apak, huzurlu bir mahalle istediklerini sözlerine ekledi.