İstinyelilerin yıllardır en büyük sorunu olan  Balaban Deresi artık pis koku yaymayacak.


Daha önce defalarca pis koku yaydığı için onlarca kez gündeme getirdiğimiz İstinye’deki Balaban Deresi artık kokmuyor. Yıllardır etrafa yaydığı pis kokuyla çevrede yaşayan vatandaşları isyan noktasına getiren dere 5İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan’ın çabalarıyla tertemiz bir hale geldi. Özellikle yaz aylarında havaların ısınmasıyla başlayan koku insanları hem sağlık açısından hem de görüntü kirliliği açısından oldukça rahatsız ediyordu.

Defalarca gündeme getirdik


Sarıyer Posta Gazetesi olarak defalarca gündeme getirdiğimiz Balaban Deresi artık temiz ve kokusuz akıyor. İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı müracaatlar sonucu yılda en az 3-4 sefer temizlenen dere, koku vermiyor. Bu sorunun çözüm bulması mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Mahalle sakinleri, İstinye’nin hak ettiği değere yeni kavuştuğunu belirterek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Muhtardan İBB’ye teşekkür


3Görev başına geldiğinde dere kokusundan mahalleye girilmediğine dikkat çeken “Göreve geldiğim ilk günden itibaren ilk işim Balaban Deresi’ni temizletmek oldu. Eskiden yılda bir kere temizliği yapılan dere, çabalarımız sonucu şimdi yılda en az 3-4 kere temizleniyor. Bu sayıyı daha da artırarak, pis kokunun son bulmasına çalışacağız. Bu çalışmada bizlere desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.