Büyükdere Balıkçılar Çarşısındaki İETT durağının sökülmesi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, durağın yeniden kurulması için tüm Sarıyerlileri İBB Çağrı Merkezini aramaya davet etti.

Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, Büyükdere Balıkçılar Çarşısındaki İETT durağının sökülmesi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesinin, Sarıyer’de bir çalışma yaparken muhtarlara bilgi vermediğini ileri süren Yazıcı; sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak İETT durağının yeniden kurulması için tüm Sarıyerlileri İBB Çağrı Merkezini aramaya davet etti.

İşte Muhtar Yazıcı’nın ifadeleri:

“Haydi Sarıyerlim! 153 Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezini arayalım, kazıklı yolda 23 yıldır hizmet aldığımız İETT durağının tekrar yerine takılmasını isteyelim!

Büyükdere kazıklı yolda bulunan, günde neredeyse 1000’e yakın sayıda öğrenci, çalışan, engelli, yaşlı, kucağında bebekli annelerin toplu taşıma aracı beklediği Büyükdere Balıkçılar isimli İETT durağı, Büyükşehir Belediyemiz tarafından kaldırılmıştır. Durak, 2 ay gibi bir süre geçmesine rağmen yerine halen takılmamıştır. Hepimiz biliyoruz ki, burası merkezi bir yer. Sadece İETT otobüsleri değil, minibüs yolcuları da bu durağa sığınarak soğuk ve yağışlı havalarda toplu taşıma araçlarını bekliyor. Büyükdere Muhtarlığı olarak, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne konuyla ilgili 1-6132833588 numaralı müracaatımızı ilettik.

Siz değerli vatandaşlarımızdan da beklentimiz; 153 İBB Çağrı Merkezini arayıp, hep birlikte Büyükdere İETT durağını geri istiyoruz talebinde bulunmanızdır.

Ayrıca Sarıyerimizde ikamet eden AK Parti İlçe Başkanı Sayın Salih Bayraktar’ın da konuyla yakından ilgileneceğini ümit ediyoruz.”