Sarıyer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde SAGEM, SADEM ve YAŞAM EVİ’nin de içinde bulunduğu yerleşkede Muharip Gaziler için tahsis edilen dernek temsilciliği törenle hizmete açıldı.


Törene katılanlara alanda kurulan ızgaralarda pişirilen balık-ekmeklerin ikram edildiği törenin açılış konuşmasını Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel yaptı. Kendigel, Sarıyer’de 69 Kıbrıs ve 12 Kore gazisinin olduğunu söylediği konuşmasında kendilerine yeşil bir alan içinde güzel bir dernek odası tahsis eden Sarıyer Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

635550332518779285Törende duygusal bir konuşma gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatan toprağı için canlarını vermekten imtina etmeyen değerli gaziler için Sarıyer’in en müstesna yerlerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nde güzel bir yaşam alanını tahsis etmekten gurur duyduklarını ifade etti. “Alelade bir yeri kendilerine veremezdik” diyen Genç, SADEM, SAGEM ve Yaşam Evi’nin özelliklerini hatırlatarak; “Bu yaşam alanında sevgili gazilerimizin de bulunmasından büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.Yakın bir zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düzenleyecekleri geziyi de hatırlatan Genç, Türkiye’nin her bölgesi için düzenledikleri gezi programlarına devam edeceklerinin de altını çizdi.

Genç’e Gaziler Derneği’nden teşekkür belgesi


Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel konuşmasının ardından Başkan Genç’e teşekkür belgesi ve dernek flaması takdim etti. Kaymakam Bilgin: Şehitler nurlandırılmış, gaziler onurlandırılmış kişilerdir

635550332813467063Törende bir konuşma yapan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, gazilerde bir arada olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu ifade etti. “Şehitler nurlandırılmış, gaziler onurlandırılmış kişilerdir” diyen Kaymakam Bilgin; “Belediyemiz, güzel bir kadirşinaslık örneği göstermiş ve bu güzel mekanı gazilerimize tahsis etmişlerdir. Değerli Belediye Başkanımız ve Meclis Üyesi arkadaşlara sizler adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Törene Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fırat Fehmi Işık, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Semra Kartal, Sevgi Atalay, İsmail Erdem, Meclis Üyeleri, Gazi ve gazi yakınları da katıldı.