Eczacıbaşı grubu tarafından gerçekleştirilen Ormanada projesinden yol ihdası karşılığı alınan 4,5 trilyon TL’yi köye yeni bir ilk ve ortaokul yapılması için kullanmak isteyen Muhtar Halil Özkaya, bu düşüncesini gerçekleştirmek mücadele veriyor.


uskumruköy

Okul yapımı için temaslarını sürdüren Uskumruköy Muhtarı Halil Özkaya, geçtiğimiz günlerde Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ile köyü ziyaret ederek, bir takım temaslarda bulundu. Köye yapılacak okul alanını gezen Kaymakama durumu anlatan Özkaya, kaymakamdan olumlu yanıt aldı.

Kaymakamdan olumlu yanıt aldı


Faiziyle birlikte 5 trilyon lirayı bulan köy tüzel kişiliği’ne ait paranın Büyükşehir Yasası’yla birlikte Sarıyer Belediyesi’ne geçmişti. Okul yapma çabasından hiçbir zaman vazgeçmeyen Özkaya, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz’ın köye ziyareti sırasında okul sorununu dile getirmesi üzerine olumlu yanıt aldı.

Muhtardan gazetemize ziyaret


sarıyer posta

Gazetemizi ziyaret ederek, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na köyün sorunlarını anlatan Özkaya, bu sorunların çözümü için yetkililerin derhal harekete geçmesini istedi.

Özkaya: Eğer hala köy olmuş olsaydık çoktan okulu bitirmiş olurdum


Okulun neredeyse fiziki koşulları yüzünden kullanılamaz halde olduğunu belirten Özkaya, “En büyük sorunların başında eğitim ve alt yapı sorunu yaşanıyor. Yaklaşık 10 bin nüfusu olan Uskumruköy’de bu tür sorunların yaşanması oldukça üzücü.  Böyle bir okul Anadolu’nun hiçbir yerinde yok. İstanbul’da Sarıyer’de olması bizlerin ayıbıdır. Durumu geçtiğimiz günlerde Sayın Kaymakamımıza bildirdim. Bunun üzerine Kaymakam gerekenleri yapacağını belirtti. Kaymakamın gelip yerinde görmesi yüreğimize su serpti. İmardan okul yeri için ayrılmış, ödeneğimiz de var ama yapılmıyor. Mevcut okulun yetmiyor. 6600 metre kare imarlı okul alanını var, ama okulumuz yok. Taşımalı sistemin vatandaşları maddi olarak sıkıyor. 5 trilyon (milyon) belediyeye devredilmesi, belediyenin yer ile ilgili sıkıntısı vardı. Yer sıkıntısı da çözüldüğüne göre okulun yapılmaması için hiçbir neden yok. Eğer hala köy olmuş olsaydık çoktan okulu bitirmiş olurdum” dedi.

“Alt yapı sorunu bir an önce çözülmeli”


hali özkaya

Eğitim sorununun dışında en büyük sorunlarının alt yapı olduğunu dile getiren Özkaya şunları söyledi: “Alt yapı sorunu yaşıyoruz. Özellikle sitelerden akan kanalizasyon sorunu bizleri oldukça rahatsız ediyor. Köyden geçen derenin ıslahı yapılmadığı için, özellikle Kış aylarında sel ve su taşkınları yaşanıyor. Yaz aylarında da kötü kokular yayarak ölümcül hastalıklara neden oluyor.  Bu sorunun çözülmesi için gereken her yere başvurmama rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadı. Köy halkı da bu durumdan oldukça muzdarip.”