CHP Sarıyer’de yaklaşan kongre öncesi Büyükdere delege seçimlerinde Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz’ın kardeşi Hüseyin Yılmaz ile CHP Büyükdere eski mahalle Başkanı İsmail Mırık arasında çıkan tartışma üzerine basına yansıyan bilgi kirliliğine İsmail Mırık önemli açıklamalar yaptı. Mırık, o gün yaşananları gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ile paylaşarak, yaşanan olay için tüm CHP camiasından özür diledi.


 

ismail mırıkGeçtiğimiz günlerde Büyükdere delege seçimlerinde yaşanan olaylarla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklama yapan CHP Büyükdere eski Mahalle Başkanı İsmail Mırık, olayın nasıl geliştiğini şu sözlerle anlattı: “Öncellikle Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili tüm Cumhuriyet Halk Partisi camiasından şahsım ve arkadaşlarım adına özür diliyorum.  Olaylar, içerde bulunan ve şu anda Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz’ın bir vatandaşa “Sen Büyükdere’de üye değilsin dışarı çık” diye bağırması üzerine ben de kendisine “Sen de üye değilsin sen de çık” dememle tartışma başladı. Ben Ali Rıza Yılmaz ile tartışırken o arada kardeşi Hüseyin Yılmaz, yumruk attı. Bunun üzerine ben de karşılık verdim.”

“Kazanmak için bütün yolları denediler”


Seçimin adil geçmediğini belirten Mırık, “Olaylar esnasında birçok üyemiz oyunu kullanmadan orayı terk etti. Birçok üyemizi kendilerine oy vermeleri için zorladılar. Kabine girmeleri engellenerek açık oy kullandırdılar. Tüm itirazlarımıza rağmen devam ettiler. Kazanmak için bütün yolları denediler. Delege süreci boyunca hiç etik olmayan olaylarla karşılaştık.  Bizim liste de bulunan 3 kişiyi etik olmayan bir şekilde aldılar. Onların listelerinden bize gelmek isteyenlere de etik olmadığı için reddettik” ifadelerini kullandı.

Mırık: İlçe Başkanı’nı kınıyorum


İlçe başkanının taraflı davrandığını belirten Mırık, şu ifadeleri kullandı: “3 yıl mahalle başkanlığını yaptığım, günlerce evime gitmeyip, sabahlara kadar, bayrağını atığım ve broşürlerini dağıttığım partime hakkım helal olsun. Ama bizlere seçim günü orayı deplansman yeriymiş gibi yapan ilçe başkanının taraflı tutumundan dolayı şiddetle kınıyorum. Partiye zarar vermemek adına yaşananları anlatmak istemiyorum.  CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın tüm imkanlarını kendi çıkarları için sonuna kadar kullandılar. Bugün de siyasette görüldüğü gibi, dün bir birlerini boğazlamak isteyenlerin, menfaatleri çakışınca, nasıl da kardeş oluyorlar. Bizler ise öyle olmayıp dik duruşumuzu bozmayıp, partimizin menfaatlerini ön planda tutmaya devam edeceğiz.”

Mırık: Seçim yenilenmelidir


Yapılan delege seçiminin geçersiz olduğunu vurgulayan Mırık, “Seçimin yeniden tarafsız bir yerde yapılmasını istiyoruz. Bunun için gerekli mercilere başvuruda bulunduk. Olumlu yanıt alacağımızın kanaatindeyim” dedi.