Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Gündüz Bakımevi öğrencilerinin yıl sonu gösterisi ve mezuniyet töreni Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.


4Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Çayırbaşı, Maden ve Bahçeköy Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören öğrenciler ilk mezuniyet heyecanını doyasıya yaşadılar. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda velinin katıldığı program 2011 yılında faaliyet göstermeye başlayan Gündüz Bakım Evi’ni anlatan slayt gösterisiyle başladı. Halk oyunlarından modern dansa, drama gösterisinden koroya kadar birbirinden renkli aktivitelerin sergilendiği etkinliği miniklerin aileleri de gururlu bakışlarla seyretti.

2Anadolu’nun yedi rengi dansı, yabancı dilde gösteri, zeybek, Kafkas, salsa, step ve halay gibi birçok farklı yöreden derlenen performansları ustaca sergileyen minikler, büyüklere taş çıkardı.

Genç : Hedefimiz, her mahallede Gündüz Bakımevi açmak


şkrüMinik mezunların heyecanına ortak olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ‘’Çocuklarımız en önemli varlıklarımızdır, onları iyi bir eğitimle yarına hazırlamak hepimizin başlıca görevidir’’diye başladığı konuşmasında; ‘’Önemli olan asfalt dökmek, çöp toplamak değildir, bunlar zaten bizim görevimizdir. Asıl hedefimiz her mahallede gündüz bakım evi açarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza iyi ve kaliteli eğitim vermek ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Doğru yolda olduğumuzu biliyorum ve el ele verirsek hiçbir sorun çözümsüz kalmaz’’ diye konuştu.

Minikler Başkan Genç’e konuşmasından sonra kendi elleriyle yaptıkları karton nazarlık ve çiçeği hediye ettiler.

Nice Mezuniyetlere


ismailBaşarıyla sergiledikleri gösterilerin ardından cüppelerini giyerek öğretmenleriyle birlikte sahnede yerlerini alan küçük mezunlar diplomalarını Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, meclis üyeleri ve muhtarların elinden aldı. İlk mezuniyet törenlerinde çeşitli hediyeler alan çocuklar sevinç çığlıklarıyla keplerini havaya fırlattılar.