Sarıyer Reşitpaşa’da bulunan Tuncay Artun İlkokulu 4-D Sınıfı öğrencilerinin Soma Maden faciasında hayatlarını kaybeden babalara ve babasız kalan çocuklara ithafen bir kitap yazdı.


Emek Treni adını verdikleri kitapları, yaşlarından hiç beklenilmeyecek kadar duygulu ve bir o kadar da empati yüklü. Çocuk kalpleriyle kocaman bir haykırışı dile getirmeyi başaran ve minik elleriyle tuttukları kalemlerle bir kitaba can veren çocuklar, yetim kalmış Somalı çocukların hissettiklerini hissedemeyen büyüklere ulaştırmayı başardılar.

Emek Treni nasıl doğdu?


ekmek treniAcı olayın ertesi günü öğretmenleri Nebat Bukrek’in üzüntülü bir şekilde sınıfa girmesiyle kendilerini Soma’da yaşayan çocukların yerine koyan bu çocuklar, oluşturdukları kitaba Emek Treni adını koyarak aslında emeğin ve alın terinin paradan çok daha önemli olduğunu vurguluyorlar. “Elinde oyuncakla kapıyı çalan bir babaları olmayacak Somalı çocukların...” diyen bu kocaman yürekli minikler, kitapları para ile satmayacaklarını, yardım karşılığında vereceklerini belirtiyorlar. Kitaplar için para istemiyorlar çünkü; orada ölen emekçilerin çok az bir paraya o tehlikeli madenlere indiklerini, 3 kuruşluk yaşam odalarını kendilerine çok görenler yüzünden hayatlarını verdiklerini bildiklerinden olsa gerek para hakkında konuşmak dahi istemiyorlar. Babasızlığın ne demek olduğunu acı çekmek pahasına düşündü, yürekten hissetti ve bunları yazıya döktüler. Onlar hiç görmedikleri kardeşlerinin babalarını birlikte kaybetti, birlikte üzüldüler...

22 Mayıs akşamı Soma’ya gidiyorlar


Birlikte imzaladıkları bir kitabı, okullarını sık sık ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e hediye etmek istediklerini bildiren minik yazarlar ayrıca Sarıyer Belediyesi tarafından tahsis edilecek araçla beraberlerinde götürecekleri oyuncakları Somalı kardeşlerine vermek üzere 22 mayıs akşamı yola çıkacaklar.hüseyin coşkun

Meclis kürsüsünden kitap tanıtımı


Sarıyer Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs oturumu sırasında Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun tarafından meclis üyelerine ve Sarıyerli vatandaşlara tanıtıldı. Emek Treni, vatandaşlar ve meclis üyeleri tarafından büyük ilgi gördü.