DSC_0067İstanbul genelinde ve Sarıyer’de çalışan tüm minibüs ve dolmuşların bir günlük geliri Soma’daki maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerin ailelerine bağışlanacak.


Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan faciadan sonra Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyalarına Sarıyer’deki minibüsçülerden de destek geldi.DSC_0075 DSC_0073


İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası'nın, İstanbul genelinde başlattığı bu çalışmadan minibüsçüler de çok memnun. Sarıyer-Baltalimanı hattında çalışan Gökhan Bey,'' Yapılan kampanya çok güzel gerçekten. Soma'da yaşanılan facia hepimizi derinden etkiledi. Kendi aramızda yardımlar ile ilgili konuşuyorduk. İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanımız öncülük yaptılar. Minibüslerimize binen vatandaşlar da fazla para vererek destek olmaya çalışıyorlar'' şeklinde konuştu.


Minibüsçülerin tüm Türkiye' ye örnek temsil edeceği bu kampanya bütün minibüsçüleri Soma'ya bir şekilde yardım ulaştırabildikleri için mutlu kılıyor.Kampanyadan elde edilen gelir, içinden masraflar düşürülerek Soma’ya bağışlanacak. Bugün İstanbul genelinde tüm minibüsler de aynı şekilde günlük hasılatlarını bağışlayarak Soma'ya yardımda bulunacaklar.