Sarıyer Belediye Meclisi, Eylül ayı 2. oturumunda, Milli Kahramanımız Şerife Bacı’nın ismi Ayazağa’da parka verilme kararı oy birliğiyle kabul edildi.


şerife bacıYaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sarıyer Belediye Meclisi, Eylül ayı 2. toplantısı yapıldı. Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden Şerife Bacı’nın isminin Ayazağa’da bir parka verilmesi oy birliğiyle meclisten geçti.

Şerife Bacı’nın ismi Ayazağa’da yaşayacak


Sarıyer Belediye Meclisi, Kurtuluş Savaşı sırasında cepheye taşıdığı top mermilerinin üzerine ıslanmaması için kendi donması pahasına battaniyesini örten Milli kahramanımız Şerife Bacı’nın ismini Ayazağa’da bir parka verdi. Ayazağa’da bulunan parka Kastamonulular Derneği’nin girişimiyle Şerife Bacı isminin verilmesi belediye meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Şerife Bacı veya Şerife Kadın kimdir?


Şerife Bacı 1Türk Kurtuluş Savaşı’nın halk kahramanlarından biridir. Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı’nda yaşlı kadın ve erkekler ile birlikte İnebolu’da bulunan cephaneleri Ankara’ya götürülmesinde çocuğu ve kağnısıyla yer alırken kış şartları nedeniyle Aralık 1921’de donarak öldü. Seydiler Belediyesi, 1973 yılında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 50. yılında belediye binasının önüne rölyefini yaptırmış ve ismi birçok kuruma verilmiştir.

Şehit Şerife Bacı adı Kastamonu’da Seydiler’de, İnebolu’da Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarını simgelemektedir.