MHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Tuğba Tozar, yaptığı açıklamada Sarıyer’de Kadın Sığınma Evleri’nin açılmamasında tepki gösterdi. Tozar, açıklamasında konuya ilişkin yerel seçim öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesini istedi.


Her gün ortalama 4 kadının katledildiği Türkiye’de bu acı tabloya rağmen önlemler alınmıyor. Özellikle Kadın Sığınma Evleri’nin yetersizliği ise bu soruna derin yaralar açıyor. CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu birçok yerel yönetimin seçim vaatleri arasında olan ‘Kadın Sığınma Evleri’ ne ilişkin seçimin üzerinden yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen tek bir somut adım atılmadı.  Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan, MHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Tuğba Tozar, verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

“VAATLER YERİNE GETİRİLMİYOR”


IMG_3435Seçim öncesi birçok partinin Kadın Sığınma Evleri’ne ilişkin vaatlerinin oluğunu belirten Tozar, “Ülkemizde 2009 Mahalli idareler ve Yerel yönetim seçimlerinden önce seçilen ve seçimde aday olan tüm siyasi partilerin kadınlara yönelik en dikkat çeken vaadi kadın şiddeti oldu. Fiziksel ya da cinsel istismara maruz kalan kadın vatandaşlarımızın, Belediyeler bünyesinde kurulacak sığınma evlerinde barındırılacağı ve iş imkânı sağlanacağı, eğitimlerden geçerek istihdam edileceği vaadi hatırda kalan projeler arasındadır. Seçilen Yerel yönetim ilk beş(5) yılda bu vaadi gerçekleştiremedi. Siyasi rakipleri de bu konuda yeteri kadar söylem bulunamadıkları ve bu konuyu gündeme taşımadıkları için yapıcı muhalefeti maalesef gerçekleştiremediği görülen bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır” şeklinde konuştu.

“KADINLAR MUHATAP BULAMIYOR”      


Seçimin üzerinden aylar geçmesine rağmen bu yönlü tek bir girişimin olmadığını ifade eden Tozar, “2014 yerel seçimleri sonrası bu konuyla ilgili de yapılan bir çalışma ya da alt yapı hazırlığına dair bir emare gözükmemektedir. Belediyenin ya da Sarıyer deki siyasi partilerin ve STK ların kapısını çalan kadınlar bu konuda sorunu konuşmak ya da kendilerine yardım edecek kuruluşlara yönlendirecek bir muhatap bulamadıkları, bizler karşılaştığımız her yerde dile getirmektedirler”dedi.

Tozar, yayınladığı mesajın devamında şu ifadeleri kullandı: Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet olayları bu denli almış başını yürümüşken, Sarıyer de yerel idarecilerin son derece toplum hassasiyeti içerisinde bu konuda negatif duruş sergilemeli bizleri daha çok düşündürmektedir. Siz yerel basın aracılığıyla bu konunun gündem de sıcak tutulması ve her siyasi partinin dikkat ve hassasiyetini bu konuya çekmek adına Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”