12

MHP Sarıyer Kadın Kolları'nın Dünya Kadınlar günü dolayısıyla İstinye Seçim irtibat bürosunda çok sayıda partili bayan bir araya geldi. 

Okunan Yasin-i Şerif ve dualarla devam eden etkinlikte konuşan MHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Esma Hancıoğlu, kadınların sorunları ve kadın haklarıyla ilgili konuşmasında iş hayatı ve siyasette kadınların ön plana çıkamadıklarına vurgu yaparak şunları söyledi.  “Kadın sosyal ve sağlam yapının direği, o toplumu oluşturan fertlerinin ahlakının yansımasıdır. Toplum fertlerden oluştuğuna, fertlerde ailelerde yetiştiğine göre bu bağlamda en büyük vazife kadınların olmakla birlikte, günümüzde artık kadınlar evde eş, anne olmak dışında çok daha aktif bir şekilde sosyal ve ekonomik hayatın içinde. Hal böyleyken biz kadınların maalesef hak ettiğimiz ilgi, destek ve saygıyı yeterince gördüğümüz söylenemez. Daha da vahimi kadınlara yönelik şiddet, saldırı, taciz ve tecavüz vakaları gün geçtikçe artmakta. Bunlar önlenmediği gibi maalesef mevcut ceza ve yasaları da insan vicdanını tahmin etmemektedir. Türk Kadının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlarken, bu vesileyle ülkemiz kadınlarının yaşadığı olumsuzlukların giderilmesi yönündeki yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması temennisi ile tüm hanımefendileri şahsım ve partim adına hürmetle selamlıyorum.” dedi.

14

MHP İstinye Seçim irtibat bürosunda gerçekleşen programda Sarıyer Belediye Başkan Adayı Ahmet Özyürek ve Belediye Meclis üyesi Adayları orada bulunan tüm kadınları selamladılar ve kadınlar günü ile ilgili mesajlarını ilettiler.

13

ÖZYÜREK’İN KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ BEĞENİLDİ

Programda MHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Ahmet Özyürek, Dünya kadınlar günü ile ilgi düşüncelerini anlattıktan sonra, Sarıyer için hazırladıkları projelerin sunumunu yaptı. Uzun bir süredir evlere, kahvehanelere, mahallere ziyaretler gerçekleştirdiklerini sorunları ve beklentileri belirlediklerini, proje ekibiyle bu verileri değerlendirerek programlarını oluşturduklarını belirten Özyürek;" Huzurlarınıza getirdiğimiz çalışma uzun bir süreçte sizlerin yönlendirmeleriyle ortaya konulmuş ilçemizi üreten, büyüyen, gelişen dünya ile yarışan konuma taşımayı hedeflemektedir. Sizlerle birlikte kadınlarımızı ekonomik, sosyal, kültürel açıdan daha ileri seviyelere getirecek projeler yürüteceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için yerel yönetim olarak gereken yatırımları gerçekleştireceğiz. Sosyal projeler yürüteceğiz.  Üretimlerini gelire dönüştürerek aile ekonomisine katkı yapmak isteyen girişimci kadınlarımıza destek olacak, ev yapımı ürünler, el sanatlarının pazarlanması konusunda altyapıyı hazırlayacağız." dedi.

Levent PEHLİVANOĞLU