"’nın misafiri olarak gelen anneler İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve İstanbul Milletvekili adayı Meral Akşener’ye kucaklaştı. Aileler gözyaşlarına hakim olamadı.


MHP İstanbul İl Başkanlığı Anneler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Soma Maden faciasında şehit düşen 19 yaşındaki Cemal Yıldız’ın annesi Hatice Yıldız ve kız kardeşi Nermin Yıldız ile yine faciada şehit düşen ikiz kardeşler İsmail ve Süleyman Çata’nın annesi Sevim Çata, babaları Ahmet Çata, şehit Süleyman Çata’nın eşi Mürşide Çata ve 6 yaşındaki oğlu Ahmet Çata da davetli olarak katıldı.

1Aileler Soma facianın yıl dönümüne kısa bir süre kala annelerin acılarına ortak olmak ve biz sizin yanınızdayız mesajı vermek için İl Başkanlığı’nın misafiri oldu.  Anneler günü programına İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili adayı Celal Adan ile İstanbul Milletvekili ve milletvekili adayı Meral Akşener katıldı.

“Milliyetçi Ülkücü camianın bütün mensupları şehit olan ailelerinin kardeşidir”


Etkinlikte konuşma yapan Mehmet Bülent Karataş “toplumumuzun bir yıl önce 13 Mayıs tarihinde gönüllerin feryat ettiği, gözyaşının aktığı sel haline dönüştüğü, acziyetin ortaya çıktığı, insan kıymetinin ve değerinin hiçe sayıldığı bir süreçte evleri yuvaları yıkılan gönülleri yürekleri dağlanan Somalı şehit aileleri buradadır. O annelerimizin hepinizin huzurunda ellerini öpüyorum. Şehitlerimizin mekanlarını cennet olsun ruhları şad olsun. Onların birer evladı öldü ama onların bütün Türk milletinin mensupları Milliyetçi Ülkücü camianın bütün mensupları şehit olan ailelerinin kardeşidir, evladıdır ve babasıdır. Çünkü bizim beslendiğimiz kaynak milletimizdir. Almış olduğumuz güç milletimiz ve yaradanımızdır. Onun için siz değerli anneler birliğimizi beraberliğimizi pekiştirip merhametimizle de yardımlaşmanızı en yüksek seviyeye taşımanız gerekmektedir” dedi.

3"İl Başkanı Karataş gözü yaşlıların yanındayız" dedi ekledi ” Nerede bir gözü yaşlımız olsa nerede kendini bir yalnız hisseden olsa onların yanında olmamız gerekir. Bugün burada Milliyetçi Ülkücü Camia Somalıların Ermeneklilerin yanındadır. Milliyetçi Ülkücü Camia Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son 30 yılında Türk Milletinin başına bela olan terör örgütünün yaratmış olduğu canilikle askerimizi öğretmenimizi memurumuzu oradaki sivil vatandaşımızı şehit edenlerin de yanındadır. Türk milleti bütün haksızlıklara uğrayanların yanındadır. İnşallah bugüne kadar haksızlıklara uğrayan bütün meselelere vakıf olan Milliyetçi Hareket haksızlıklara uğrayan adaletsizliklere uğrayan bütün insanımızın yanında olacaktır”

“Bizden yardım talebinde bulunan herkesin biz yanında olduk”


MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş 17/25 Aralık operasyonlarını yapan emniyet görevlilerine yönelik yapılan operasyonları eleştirdi. Ailelerin kendisini ziyarete geldiğini açıkladı. Karataş “Onları yakalayanların aileleri Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etmiştir. Çünkü İstanbul Milliyetçi Hareket Partisi toplumda ne manaya geldiğini biliyoruz. İstanbul ve tüm Türkiye’deki Milliyetçi Hareket Partisi kurum ve kuruluşları yalnızlığa itilmiş adaletsizliğe itilmiş ve haksızlığa uğramış bütün insanların siyasi görüşleri geçmişleri ne olursa olsun bizden yardım talebinde bulunan herkesin biz yanında olduk” dedi.

“Yönlerini Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönlendirmiş ve dönmüş herkese açıktır arkadaşlar”


2MHP İstanbul İl Başkanı, “Polis eşlerine siz eşlerinizin haksızlığa uğradığını anlatıyorsunuz ama ya kutularda paralarla yakalananların eşleri olsaydınız hangi yüzle gelecektiniz” dedi. Karataş, “Sizlerin eşleri Türk milleti adına kahramanlık yapmışlardır. O onur o şeref tarihin her sürecinde size yeter de artar dedik. Bizim siyasi parti olarak geçmişte hangi düşünceye sahip olurlarsa olsunlar AKP’nin yanında olmuş olabilirler CHP’nin de yanında olmuş olabilirler ama gerçeği görüp adreslerini ve yönlerini Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönlendirmiş ve dönmüş insanlara kapımız gönlümüz ve yüreğimiz ve kucağımız hepsine açıktır arkadaşlar” açıklaması yaptı.

 “Türkiye’yi tek başımıza yönetmek istiyoruz”


İstanbul İl Başkanı “Bugünlerde Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı çok büyük bir şekilde teveccüh vardır. Lütfen insanlara siz bugüne kadar neredeydiniz biz iktidar oluyoruz diye geldiniz demeyin biz Türkiye’yi güçlü bir şekilde yönetmek istiyoruz. Parlamentoda sayısal çoğunluğu elde edip Türkiye’yi tek başına yönetmek istiyoruz. Milletimiz yılladır aldatılmış, kandırılmış. Aldatılmış ve kandırılmışlığın arkasındaki onların yüreğinde ve gönlünde oluşmuş olan nefreti ve kini kusmak istiyorlar” dedi.

Mehmet Bülent Karataş’ın ardından İstanbul Milletvekili ve milletvekili adayı Meral Akşener ile Genel 5Başkan yardımcısı Celal Adan da birer konuşma yaptı. Anneler gününü kutladı, Somalı anneler yanınızdayız çağrısı yaptı.

Daha sonra Soma’dan gelen aileler İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile birlikte kürsüye çıktı. 19 yaşındaki ağabeyini kaybeden Nermin Yıldız kısa bir konuşma yaptı. Yıldız yardımların kendilerine ulaşmadığını ve sadece 500 tl aylık bağlandığını anlattı. Yıldız etkinliğe katılanları 13 Mayıs’ta Facianın yıldönümünde Soma’ya şehitlik açılışına davet etti.

Soma’dan gelen anneler daha sonra İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ve ardından da İstanbul turuna çıktı.