Mevlana, 744'üncü vuslat yıl dönümünde Sarıyer'de düzenlenen Şeb-i Arus programı ile anıldı.

Organizasyon Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki programda Mevlana Celaleddin-i Rumi, 744’üncü ölüm yıl dönümünde anıldı. Usta oyunculardan Altan Gördüm'ün de yer aldığı programda, sema gösterileri yer aldı, Mevlana şiirleri ile ilahiler seslendirildi. Burada konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İnsanların birbirleriyle diyaloglarındaki ulviliği, yüceliği idrak etmesinin en güzel örneğidir” ifadelerini kullandı.


"KAVGA ORTAMI, SEVGİ EKSİKLİĞİNDEN DOĞUYOR"


Mevlana’ya ait 7 öğüdü aktaran Genç, sıkıntılı dönemlerden geçildiğine işaret etti. Sıkıntının aşılması için de iyi insanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Genç, kavga ortamının sevgi eksikliğinden doğduğunu belirtti. Hoşgörülü olunursa insanın sevip sevileceğini dile getiren Genç, "Sevgi temel geleneğimiz. Onu insanlardan mahrum kılmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Programda Galata Mevlevihanesi Mevlana Rumi Mevlevi Musiki ve Sema Topluluğu, sema gösterisi sundu. Program Mevlevi Ayin-i Şerifi ile sona erdi.