Türk sinemasının ünlü yönetmeni Memduh Ün'ün vasiyeti, bugün taraflara okundu. Memduh Ün, 56 yıllık hayat arkadaşı Fatma Girik'e kitaplarını bıraktı.


95 yaşında vefat eden ve Bodrum'da defnedilen Memduh Ün, hayat arkadaşı Fatma Girik'e, kitaplarını ve kişisel bilgisayarını bıraktığı ortaya çıktı.

"VASİYETNAME AÇILINCA ÖĞRENDİK"


Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Fatma Girik, Ün'ün kitaplarını Mimar Sinan Üniversitesi'ne bağışladığını, bilgisayarını ise okula giden bir çocuğa verdiğini söyledi. Girik, "Hem kitapları ve hem de evde kullandığı bilgisayarını bana bağışlamış. Vasiyetname açılınca öğrendik. Ben o kitapları kolileyerek Mimar Sinan Üniversitesi'nden bir profesör hanım var Alev hanım o geldi, onla aldık okula bağışladık. Bilgisayarını okula giden bir çocuğa bağışladık. Kıyafetlerini ve diğer eşyalarını torunu ve daha başka ihtiyacı olan insanların hepsine dağıttık." dedi.

"PARA VE KİTAPLAR VAR"


Girik'in avukatı Hüsnü Özçetin de dava ile ilgili olarak şunları söyledi: "Memduh Ün'ün bıraktığı vasiyetin açılması davasıydı. Kimse itiraz etmedi. Yakınları, arkadaşları ve dostlarına çeşitli şeyler bıraktı. Miras içinde bir miktar para ve kitaplar var. Manevi bıraktıklarının gereğini Fatma Girik yaptı."

BİRÇOK VARİSİ VARDI


Ünlü yönetmen Memduh Ün'ün vasileri arasında Fatma Girik'le birlikte oğlu ve kızı Murat ve Sevda Ün, Aynur Gültekin, Hüseyin Ünlü ve Ahu Turanlı bulunuyor.