Mehmet Özkaya romantik bahar aylarının en çok beklenen albümüne imzasını attı. Pop Sanat Müziği tarzında hazırladığı “Aşk Mevsimi” albümü Odeon Müzik etiketiyle piyasaya çıkaran sanatçının albümü Müzik marketlerde yerini aldı.


“Senfonik Türk Müziği Konseri” ve “Çağdaş Müzik Orkestrası konseri” adlı iki konser albümü ile büyük beğeni toplayan ve ödüller alan TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Mehmet Özkaya, müzikal yolculuğuna AŞK MEVSİMİ ile devam ediyor. Müzik marketlerde yerini alan ilk POP-SANAT MÜZİĞİ albümü “AŞK MEVSİMİ”, romantik şarkılarla dinleyicilerin beğenisine sunuluyor. Albümün çıkış şarkısı olan “Gönlü Güvercinli Kadın”ın sözleri, ödüllü şair Tekin Gönenç’e ait. ODEON Müzik etiketiyle çıkan bu albümle Türk Müziğine dillerden düşmeyecek yeni şarkılar kazandıran Mehmet Özkaya, dinleyicilerine; unutulmayacak bir “AŞK MEVSİMİ” yaşatacak.

Mehmet Özkaya’dan Türk Müziğinde Farklı Bir Tarz


Mehmet Özkaya, seslendirdiği eserleriyle evrensel ve çağdaş müzik alanında bir ilki gerçekleştiriyor. Sanatçı Pop Sanat Müziği olarak adlandırdığı, evrensel ve çağdaş müzik anlayışına uygun Türk Müziği’nin zengin tınıları ile sentezlenen bestelerin bulunduğu yeni bir tarzı başlatıyor.Odeon Müzik etiketiyle çıkan Pop Sanat tarzında hazırlanan albümde dillerden düşmeyecek, hafızalarınızda tınılarıyla yer edecek yeni besteleri eşsiz bir yorumla seslendiren Özkaya, albümünü müzikseverlerin beğenilerine sunuyor.

Albümün Çıkış Şarkısı Ödüllü bir Şiir “GÖNLÜ GÜVERCİNLİ KADIN”


Albümün ilk klibi Gönlü Güvercinli Kadına çekildi. Yakın zamanda ekranlarda dönmeye başlayacak Şarkının sözleri şair ve yazar Tekin Gönenç’e ait. 5. Baskısı yapılan şiir kitabına da ismini veren “Gönlü Güvercinli Kadın şiiri ile Gönenç,  1998 yılında Kocaeli Üniversitesi Akademik ödülünü aldı.  Bu eşsiz güfte Mehmet Özkaya tarafından unutulmaz melodilerle ölümsüzleşti ve klibi de çekilerek albümün çıkış parçası oldu.

Mehmet Özkaya İle Bir Müzik Akımı Doğuyor


“Senfonik Türk Müziği Konseri” ve “Çağdaş Müzik Orkestrası Konseri” adlı iki albümle tanınan ve Türk Müziğine yeni bir soluk getiren Mehmet Özkaya, 3. albümüyle POP-SANAT MÜZİĞİ olarak adlandırdığı, evrensel müzik anlayışına uygun, Türk Müziği’nin zengin melodileri çağdaş ezgilerle sentezlenen yeni bestelerin bulunduğu albümüyle bir müzik akımının öncüsü oluyor. Müziğin, bestelendiği dönemi yansıttığına inanan sanatçının bu yeni akımı oluşturmaktaki amacı; günümüz Türk Müziğinin çağa adaptasyonu ile gençleri Türk Müziğine yakınlaştırmak.

www.mehmetozkaya.net


Şarkı Linki:    https://www.turktelekommuzik.com/sa/454925


                                             https://itunes.apple.com/tr/album/ask-mevsimi/id1093811553?l=tr


 KLİBİ İZLEMEK İÇİN        : https://www.youtube.com/watch?v=S4jy8JRNYcE&nohtml5=False