Sarıyer Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı 1.oturumu gerginliğe sahne oldu. Başkan Genç’in hafta sonu Habertürk gazetesine verdiği röportajda Sarıyer’in gerçek sorunlarını anlatmadığını ve Sarıyer’de hayata geçirilmeyen projeler için bahane uydurduğunu iddia eden AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Nurettin Çelik’in sözleri tartışmalara neden oldu. Kısa süreli tartışma Meclis Başkan vekili Hüseyin’in Coşkun’un araya girmesiyle son buldu.


Sarıyer Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısını gerçekleşti. Hareketli geçen toplantıda Sarıyer köylerinin su sorunu ele alındı. Köylerin su ve alt yapı sorunlarına ilişkin grup başkan vekillerinin bir araya gelerek sorunu detaylandırmaları kararlaştırıldı.

Köylerin su ve alt yapı sorunlarına ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Nurettin Çelik, köylerin her türlü sorunlarına yönelik çalışmaları destekleyeceklerini belirtti. Konuya ilişkin her türlü çalışmaya hazır odluklarını ifade eden Çelik, “Köylerin talepleri için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Arıtma tesisi söz aldık. Tabi ne zaman başlayacağını bilmiyoruz. Yapacağımız arıtmanın üzerini yeşille kaplayacağız Sarıyer’ e ve halkımıza yakışır bir projeye imza atacağız. Gümüşdere’de bulunan artırma” dedi.

2Konuşmasına gündem dışı devam eden Çelik, Başkan Genç’in hafta sonu Habertürk gazetesine verdiği röportajı da eleştirdi. Başak Genç’in hizmete yerine bahane ürettiğini iddia eden Çelik, “Başkan ‘Önümüz kesiliyor, projelerimize izin verilmiyor. Elimiz kolumuz bağlı’ diyor. Sayın başkan kendilerinin tüm yetkilerinin alındığını sadece kaldırım ve sosyal işlerle ilgili etkinlikler yapmalarına izin verildiği bir duruma getiriyor. Belediye başkanımız AK Parti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi ziyaret etti. Ben şunu merak ediyorum Bakan beyle görüşürken ‘ben Sarıyer için şu projeyi hazırladım, istiyorum’ dedi acaba. Peki, sayın başkan bu ziyarette hangi projelerini sundu, alt yapısı hazır olan hangi projeye ilişkin bakanlıktan ve hükümetten destek istedi? Yine sayın başkan valiyi ziyaret etti. Sarıyer’e ilişkin hangi projesini valiye aktardı ve destek istedi? Yine Sarıyer kaymakamını ziyaret etti. Satın başkan yerel yönetimlere ilişkin hangi projesini Kaymakam Bey’e anlattı?” diye sordu.

Maslak planları


Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: Maslak planları da yakından ilgilendiğimiz diğer bir konu. Maslak planlarının 1/500’lük planları çıktı. Şimdi ise 1/1000’lik planları hazırlanıyor bu planlar bir senedir mecliste bekliyor. Bunun nedeni ise CHP’li meclis üyelerinin kendi aralarındaki uyuşmazlığı. Bu konuda CHP’liler farklı düşünüyor ve bu yüzden çıkmıyor. Komisyonun bir an önce kara vermesi gerekiyor. Sayın başkan buna rağmen verdiği röportajda ‘maslak planları uygulanmalıdır’ diyor. İşte kendilerini onay vermediği bir projeyi topu başkasına atarak sıyrılmaya çalışıyor. Şükrü başkanımız korkuyor sizden korkuyor bizden korkuyor. Çıksın açıklasın projeyi açıklasın kim ne yapıyor orada planlar en durumda. Sayın belediye başkanımız her zamanki gibi ‘ben yapmak istiyorum, ama onlar yapmak istemiyor’ diyor. Bu sözü artık Sarıyerlilere yedirmeyeceğiz bu sözün gerçeği yansıtmadığını söylüyoruz. Birde CHP’li İBB Meclis üyelerine sesleniyorum. Bu maslak planlarını oy birliğiyle geçirin. Bu sorunu çözün”

3Daha sonra gündem dışı söz alan Selçuk Bozkır ise Başkan Genç’in mağdur edebiyatı yaptığını söyledi. Başkan Genç’in söylemlerinin yerel medyada haber değeri taşımadığını ve bu yüzden ulusal medyaya konuşmak zorunda kaldığını belirten Bozkır, “Başkan Genç muhabirin sorduğu tüm sorular kaçamak cevaplar vermiş. Röportaja göre dağ fare doğurmuş sanki. Başkan bir hizmet binası tamamladığını söylüyor. Sayın başkan 290 büyük ölçekli projelerinin olduğunu söylüyor. Nereden çıktı bu sayı anlamış değiliz. Biz bilmiyoruz Sarıyerliler e bilmiyor bu projeleri bir CHP’li çıksın anlatsın” ifadelerini kullandı.

Selçuk Bozkır’ın gündem dışı konuşması sırasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yönelik suçlamaları salonda gerginliğe neden oldu. İddialar sert tepki gösteren CHP’liler ile AKP’liler arasında gerginlik çıktı. Karşılıklı sözlü atışmalara sahne olan tartışma Meclis Başkan vekili Hüseyin’in Coşkun’un araya girmesiyle son buldu.

Meclis toplantısı sonra sırasıyla gündem maddelerinin okuması ve kabul edilmesiyle son buldu.