Sarıyer'de uzun zamandır sakin geçen meclis toplantıları yerini sert tartışmalara bıraktı. Sarıyer Belediye Meclisi’nin Kasım ayının ikinci toplantısında CHP ile AK Partililer arasında ‘Ahlaksızlık’ gerginliği yaşandı.

Kasım ayı 1. Oturumda  yapılan meclis toplantısında Türkiye’de yaşanan iş kazalarıyla ilgili Belediye Başkanı Şükrü Genç’in “Dünyada artık maden kazaları olmuyor, önlemler alınmış durumda, bizde her gün kaza oluyorsa,  Bu kazalar sonucu ağır bedeller ödüyorsak, bu bedeller sonrasında tekrar önlem almıyorsak, ses çıkarmıyorsak, kahpeliğin öncülüğünü yapıyoruz o insanlara karşı, çocuklarına karşı” sözlerine AK Partililer cevap verdi.

cankurAK Parti Meclis Üyesi Şevket Cankur, meclis kürsüsünden yapılan konuşmalarda üsluba dikkat edilmesi gerektiğini konusunda uyarıda bulunan Cankur, "Bize Sarıyer'le ilgili eleştiride bulunun, ulusal siyaseti karıştırmayın. Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Gökan Zeybek ulusal siyaseti sürekli karşımıza çıkarıyorlar. Burası Sarıyer Meclisi bunu unutmayalım" dedi. Cankur, geçen oturumda Belediye Başkanı Şükrü Genç’in kullandığı 'Kahpelik' kelimesini ima ederek, bunun ahlaki bir davranış olmadığını ve meclise yakışmadığını ifade etti.

 

“Ahlaksızlığı sizden öğrendik”


IMG_2657Bunun üzerine söz alan CHP’li Ali Görgülüer kürsüye çıkarak, AK Partililere yönelik sert eleştirilerde bulundu. “Ahlaksızlığı sizden öğrendik”  diyen Görgülüer'in sözlerinden sonra meclis bir anda karıştı. AK Partililerin tepkisi üzerine söz alan Görgülüer, daha sonra  yanlış bir söylem kullandığını ifade ederek, AK Partililer’den özür diledi.

 Genç: Söylediğimin arkasındayım


şükrü- gençBunun üzerine açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  ilk oturumda söylediği sözlerini yenilemesiyle AK Partililer ile Şükrü Genç arasında sert tartışmalar yaşandı. Genç,  “Ben sadece Türkiye’de yaşanan iş kazalarındaki ihmallere dikkat çekip, bu konuda üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeyenlerin yaptığının kahpelikten başka bir şey olmadığını belirttim ve aynı kelimeyi bir kez daha kullanıyorum" dedi.

 

Genç: Sen daha gençsin anlayamazsın


AK Parti'li Abdullah Akşahin, Başkan Genç’e, “Acılar üzerine siyaset yapmayın"” demesi üzerine  söz alan Başkan Genç, Akşahin’e, “Sen daha gençsin acının ne demek olduğunu anlayamazsın” demesiyle ortam daha da gerildi.

Meclis Üyeleri arasında gerginlik yaşandı


IMG_2701AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Coşkun, Başkan Genç’in tavrının yanlış olduğunu belirterek, meclisi terk edeceklerini söyledi. Daha sonra AK Partililer ile CHP’liler birbirlerinin üzerine yürüdü. Meclis bir anda karıştı. İki partinin meclis üyelerini meclisi izlemeye gelen vatandaşlar ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar partilileri sakinleştirmeye çalışıp olası kavga önlendi.

 

Yaşanan gerginliğin ardından gruplar yerlerine oturarak, gündem maddelerine geçildi.

 

IMG_2684