Sarıyer Belediye Meclisi Haziran ayı ilk meclis toplantısı Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.


Meclisin ilk oturumunda Sarıyer Belediyesi ekipleri tarafından Baltalimanı ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi başta olmak üzere ilçe genelinde özellikle son dönemde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen binaları yıkılan vatandaşların yoğun katılımıyla gerleşen mecliste, ara ara tansiyonlar yükseldi.

Sabahın erken saatlerinde Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde bir araya gelen vatandaşlar, mağduriyetlerini dile getirmek için meclis oturumuna katıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı binada, meclis başlamadan önce hiç kimse salona alınmadı.

Şükrü Genç ile görüştüler


2Meclis toplantısı başlamadan önce bir araya gelen Baltalimanı ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nden evleri yıkılan vatandaşlar, kendi aralarında seçtiği 6 kişilik grupla Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile görüştü. Vatandaşlardan aldığımız bilgilere göre, Başkan Genç’in vatandaşlara, “Ramazan ayında herhangi bir yıkma olmayacak. Ramazan’dan sonra konuyu konuşacaklarını” söylemesi üzerine vatandaşlar meclis oturumundan sonra dağıldı.

Meclise sözlü sataşmalar damga vurdu


Gündem maddelerinin tartışıldığı sırada, AK Parti ve CHP meclis üyelerinin birbirilerini karşılıklı olarak suçlaması mecliste gerginliğe neden oldu. Özellikle söz almadan yerlerinde konuşan meclis üyeleri Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’a zor anlar yaşattı.

Meclis oturumunda yaşanan tüm gelişmeler detaylarıyla birlikte gazetemizin 96. Sayısında yer alacak…