İstanbul Maslak Hidayet sokakta bulunan yeşil alan fuhuş ticaretinin meskeni oldu. İstinye Park yakınında bulunan Atlı Spor Kulübü üyeleri ve sokak sakinleri polise, belediyeye durumu şikayet etti. Ancak yetkili mercilerin fuhuşu engelleyememesi üzerine vatandaşlar kendi önlemlerini kendileri aldı. Sokaktaki yeşil alanı temizleyen ve ışıklandıran vatandaşlar fuhuşu engellemek için alanı tel örgü ile çeviriyor.


Sokakta yüzlerce üyesi olan at binicilik tesisleri var. Üyelerin arasında gençler ve milli sporcular da var. Kulüplere giden yolun yaklaşık 300 metresi Belgrad ormanlarının bir parçasını oluşturuyordu. Yıllar içinde etrafından geçen yollar ile bölünen ve üç yol arasında kalan arazinin karşısında İstanbul Teknik Üniversitesi, 500 metre yakınında İstinye Park AVM bulunuyor. İşte o alan yaklaşık 1 yıldır fuhuş yapanların meskeni haline geldi. Sokak sakinleri, çocuklar ve gençlerin gözleri önünde gerçekleşen bu olaya dur demek için her yere müracaat etti ama bir sonuç alamadı.

Önce İSPARK oldu


fuhus-8Vatandaşlar önce karakoldan yardım istedi. Polisin o bölgede sürekli devriye gezmesi sorunu bir süreliğine çözdü. Ancak polisin sokaktan gitmesinin hemen ardından rahatsız edici olay devam etti. Vatandaşlar bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi. İddiaya göre belediye sorunu çözmek için sokağı İSPARK otoparkı yaptı. Ancak çıkmaz sokağın paralı otopark yapılması da bu sorunu engellemedi ve bir süre sonra İSPARK kalktı, sokak eski haline döndü.

Vatandaş tel örgü çekti
Sokak sakinleri ve Atlı Spor Kulübü yetkilileri bu kez farklı bir yöntem uyguluyor. İzbe durumdaki ağaçlık alandaki çalıları kendi imkanlarıyla temizleyen vatandaşlar, etrafını da tel örgü ile çeviriyor. Vatandaş bu yöntemle gençlerin gözleri önünde gerçekleşen rezalete dur demeye çalışıyor.

Silah çektiler iddiası
Binicilik tesislerinin güvenlik görevlileri zaman zaman fuhuş yapanları ikaz etti. Ancak bu ikazın neticesinde bazı kişilerin kendilerine silah çektiği de iddia ediliyor. Ormanlık alanda fuhuş yapan kadınlar ise iddiaya göre Maslak ana caddede tanıştıkları müşterilerini bu alana getiriyor.

Kaynak: Sözcü