İstanbul’daki yaşanan dolu felaketinde yaralanan 45 martının tedavisi tamamlandı. Sağlıklarına kavuşan martılar Sarıyer’de doğaya bırakıldı.

İstanbul’da sel, dolu ve fırtına felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor. Bu felaketten en çok etkilenenlerin başında da hayvanlar gelmişti. Vatandaşlar tarafından 200 hayvan veteriner ya da yetkililere teslim edilmişti. Bu kapsamda da tedavileri devam eden 45 martı sağlığına kavuştu. Sağlığına kavuşan martılar Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı 1. Bölge Müdürlüğü’ne götürülerek teslim edildi. Martılar burada yetkililer tarafından karton kutu ve kafeslere konuldu. Ardından da Rumeli Feneri köyünde bulunan Marmaracık Tabiat Parkı’nda doğaya bırakıldı. Ortaya da keyifli görüntüler çıktı. Uçmakta zorlandıkları görülen martılar ise tekrar veterinere götürüldü.

200 MARTI TEDAVİ EDİLDİ


Konuyla ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, İstanbul genelinde 200 martının tedavi edildiğini anımsattı. Tedavilerin İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yaptırıldığını kaydeden Demirel, 70-80 dolaylarında kanatlı, yırtıcı bazı hayvanların da tedavilerinin gerçekleştiğini anlattı.