CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye sahip çıktı. İlgezdi hakkında verilen karara sert tepki gösteren Deniz, “Servetle suç ilişkilendiriliyorsa hodri meydan” diyerek yerelden genele tüm siyasetçilere, kendilerinin ve yakınlarının mal varlıklarını açıklamaya çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. İlgezdi hakkında verilen karara sert tepki gösteren Deniz, “Man adasının hesabını bizim belediyelerimiz veremez” dedi.

Başkan Mehmet Deniz'in, açıklamaları şöyle:

“Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ve görevden alınan AKP’li belediye başkanlarının hukuksuzluklarını, metal yorgunluğu gibi saçma sapan uydurma yöntemlerle kapatmaya çalışan bir yönetim, gündemi değiştirmeye çalışıyor.

Kumpaslar devam ediyor. Ergenekon, Balyoz kumpasları derken şimdi de CHP’li belediyelerimize kumpas kuruluyor. Man adasının menşei Sarıyer olduğu için soruyorum. Yetkililer bu şahıslarla ilgili ilçede herhangi bir çalışma yapmışlar mı? Yoksa birileri sahte dediği için bu belgeler sahte mi oldu? Sarıyer ilçesinden başlayan bu vergi kaçırma olayı ile ilgili tek satır yazamayan bu yerel basın, Ataşehir'i  Beşiktaş'ı boy boy gündeme taşırken neden kendi ilçelerindeki yaşananlara duyarsız kalıyor?

Mahallelerde delege seçimi yapan tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi şöleni olan ilçe kongre duyurusunu ‘Delege savaşlarına devam’ diye manşete taşıyan yerel gazete, hangi kartel medya gurubunu temsil ediyor? Adamına göre siyasetçi olmaması gerektiğine göre, adamına göre yazı yazan basın da olmamalı diye düşünüyorum.

Ataşehir Belediye Başkanımız bir takım şeylerle suçlanıyor. Konu yargıya taşınmış olup, kendisi iddialar kanıtlanana kadar suçsuzdur, yanındayız. Genel Başkanımızdan en sade üyesine kadar bugün Ataşehir Belediyesi’nin önündeyiz. Biz bu ülkede Genelkurmay Başkanını kumpas davaları ile 3,5 yıl hapiste tutup ‘Pardon suçsuzsun hata yapmışız’ deyip serbest bırakan yöneticileri gördük. İstanbul' u 23 yıldır yönetip ‘Bu şehre ihanet ettik’ diyerek, kurtulamazsınız. İhanet edenler hiç cezalandırılmayacak mı?

Bu devasa plazaların hangisi iskanlı? Hangisi imar yasalarına uygun? Hangi plaza kimin yetki alanında? İBB’nin imar tadilatları nasıl ve neye göre yapılıyor? Metal yorgunu dedikleriniz inşaat yorgunu olmasın?

Servetle suç ilişkilendiriliyorsa hodri meydan. Bütün siyasetçiler yerelden genele, ilçe yöneticisinden belediye meclis üyesine ve Genel Başkanına kadar herkes, kendisinin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarını açıklasın. Samimiyeti, şeffaflığı ve dürüstlüğü görelim.

Bugün milat olsun, CHP belediyelerini asılsız suçlayarak kendi bataklığınızdan kurtulamazsınız. Bizde korkup sinip boyun eğmeyiz.”