Sarıyer Merkez’de kurulan Çarşamba Pazarı’nda yaklaşık 10 kadın soyuldu. Karakola akın eden kadınların, kara çarşaflı 2 kadını şüpheli olarak gösterdikleri öğrenildi.


Sarıyer Merkez’deki Çarşamba Pazarı’nda yaşanan hırsızlık olaylarının defalarca yerel medya tarafından gündeme getirilmesine rağmen, yine aynı olaylar yaşandı. Bu hafta kurulan Çarşamba Pazarı’nda yine yaklaşık 10 kişi hırsızların kurbanı oldu. Pazarda soyulduklarını söyleyen mağdur kadınlar, bugün de Şehit Şeker Aktaş Polis Karakolu‘na adeta akın etti. Çarşamba pazarında cüzdanlarını çaldıran kadınların dolmuş paraları bile kalmadığı için bir çoğunun evlerine şoförlere rica ederek gidebildikleri öğrenildi.

Emniyet: Merak Etmeyin Zabıta Kimliklerinizi Getirir


Çarşamba Pazarı’nda bugün hırsızların kurbanı olan bir kadın şunları anlattı; “Pazarda iki çarşaflı kadın cüzdanımı çaldı. Cüzdanımın çalındığını fark edince hemen bağırdım ve çarşaflı kadınlar koşarak kaçtı. Pazarda kimse bana yardımcı olmadı, kimse oralı bile olmadı. Herkes artık bu olaylara alışmış. Karakola gidip şikayetçi oldum ama benim gibi mağdur yaklaşık 10 kişi içerdeydi. Bizden sonra da mutlaka gelenler olmuştur. Karakoldaki polisler bana “Teyze telaşlanma, cüzdanının içindeki paraları alırlar, kimlerini ve banka kartlarını çöpe atarlar. Belediye işçileri onları çöp bidonundan alıp Zabıta’ya verir. Zabıta da bize getirip teslim ederler, birkaç gün sonra karakola gelip onları bizden alabilirsiniz. Yeniden kimlik çıkarmakla uğraşma, boş yere uğraşma’ dediler…

Birileri Bu Rezalete Son Versin


Şimdi Çarşamba Pazarı’ndaki bu rezalete kimin dur diyeceği merak ediliyor. Acaba gelecek hafta Çarşamba günü de bu pazarda daha kaç kişinin canı yanacak, Sarıyer polisi ve Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Zabıtalar daha ne kadar uyumaya devam edecek.

Yaşanan bu olaylar hakkında Sarıyer Emniyet Müdürlüğü’nün  kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: Sarıyer Gazetesi