Sarıyer Belediyesi’nin Macaristan’daki kardeş şehri Vac’ta sahne alan Sarıyer Belediyesi Folklor Ekibi, sergilediği halk oyunları gösterisiyle Macarlardan büyük ilgi aldı..Vac şehrindeki Dunakanyar Tiyatrosu’nda Türk kültüründen örnekleri Macar seyircilerine sunan Sarıyer Belediyesi Folklor Ekibi, İç Anadolu, Karadeniz, Ege ve Doğu Anadolu bölgelerinden derlediği dans gösterisi büyük beğeni kazandı.

sariyer-belediyesi-folklor-ekibinden-macarist-6393068_o

Sarıyer Belediye Başkanı Şükür Genç, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve Vac Belediye Başkanı Attila Fördös’ün de izlediği dans gösterisinin sonunda salonu dolduran Macar seyirciler Türk folklorcuları ayakta alkışladı. Gösterinin sonunda Sarıyer ve Vac belediye başkanları sahneye davet edilirken, Türk folklor ekibine hediyeleri verildi.

Gösterinin sonunda açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, onurlandığını, duygulandığını, kendisinin de 1975’li yıllarda folklorcu olduğunu ve ülkesini yurt dışında çok kez temsil ettiğini belirtti. Genç ayrıca, bu zamana kadar Türklerin gelip herhangi bir program yapmadığı Sarıyer’in en küçük kardeş şehri olan Vac’ta Türk gelenek ve göreneklerini sahnede bu kadar güzel temsil etmelerinden dolayı gurur duyduğunu söyledi. Genç, bünyelerinde 20 yıldan bu yana bulunan folklor ekibinin kardeş şehirleri Macaristan’ın Vac şehrinde muhteşem bir dans gösterisi sunduğunu, kendilerine çok teşekkür ettiğini, bundan böyle de Türk kültürünü kardeş ülke Macaristan’da yaymaya devam edeceklerini kaydetti.

Vac Belediye Başkanı Attila Fördös, "Yeni projelere imza atacağız"
Vac Belediye Başkanı Attila Fördös ise, Türkler ve Macarların kardeş ırklar, çok yakın akraba olduğunu, gösterinin sonunda salonu dolduran Macar seyircilerin kendisini bu gösteriden dolayı tebrik ettiğini belirterek, ‘‘Uzun zamandan bu yana Sarıyerli folklorcuların şehrimizde gösteri yapmasını bekliyorduk. Muhteşem bir gösteri oldu. Türk folklor ekibi ayakta alkışlandı. Bundan böyle kardeş şehrimiz Sarıyer ile eğitim ve ekonomik konularda da adımlar atmayı hedefliyoruz. Vac’lı öğrencilerin Türkiye’ye, Sarıyerli öğrencilerin de Vac’a gelip kültürlerimizi tanıması için yeni projelere imza atacağız’’ diye konuştu.