Kağıthane Belediyesi’ndeki kursiyerler 15 Temmuz’un sembol fotoğrafını üç boyuta taşıdı. Ortabayır Yaşam Beceri Atölyesi’nde eğitimlerini sürdüren kursiyerler, darbe girişimin yaşandığı gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru hareket eden baba ile kızının fotoğrafını rölyef çalışması ile ölümsüzleştirdi.

15 Temmuz’da vatandaşların yazdığı destanı belleklere iyice kazımak için böyle bir çalışma yapan kursiyerler, söz konusu çalışma için 2 ders saati çalıştı. Darbe gecesinde şehit düşen Muharrem Kerem Yıldız’ın akrabası Emine Berru Ertaş isimli kursiyer, şehitleri düşündüklerini belirtti.

 

KURSİYERLERDEN DUYGU DOLU MESAJ

Kağıthane Belediyesi’ndeki kursiyerler 15 Temmuz’un sembol fotoğrafını üç boyuta taşıdı. Ortabayır Yaşam Beceri Atölyesi’nde eğitimlerini sürdüren kursiyerler, darbe girişimin yaşandığı gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru hareket eden baba ile kızının fotoğrafını rölyef çalışması ile ölümsüzleştirdi.O geceyi de anlatan Ertaş, “Babam ile Muharrem köprüye birlikte gitmiş. Muharrem vurulunca da ambulansa götürmüş. Akraba olduğumuzu sonradan öğrendim. Kurşun babama da gelebilirdi. O gece çok farklı duygular yaşıyordum. Bu söz konusu fotoğraf da beni çok etkiledi. Arkadaşlarımla bu rölyef çalışmasını yaparken de tarifsiz duygular yaşadık” ifadelerini kullandı. Hamit Yılmaz isimli kursiyer ise 15 Temmuz zaferini kesinlikle unutmayacaklarını belirterek, “Fotoğraftakiler biz de olabilirdi. Bu olayın bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.