İstanbul’da bir ilk kumda sanat, kumda heykel şenliği, Sarıyerli ve Kilyoslu bir grup sanatçı ve sanatsever 05 / 07 Eylül tarihleri arasında Kilyos Tirmata plajında buluşacak. Sanatçıların ve çocukların katılımıyla kumda sanat şenliği düzenliyor. Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Kent Konseyi ve Sarıyer, Zekeriyaköy Forumları’nın desteklediği şenlik, kumsal alanların ve çevrenin yok edilmesi girişimlerine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Etkinlik 5 Eylül tarihinde atölyelerin kurulmasıyla başlıyor. Hazırlanan çalışma alanında kumdan heykeller, çakıl taşlarından mozaikler ve çevreden toplanacak diğer doğal malzemelerden heykeller yapılacak. Şenlik 7 Eylül tarihinde yapılan eserlerin sergilenmesiyle sona erecek.Şenlik alanı, izlemek ve katılmak isteyen herkese açık. Çalışmalar saat 9.30’da başlayacak, akşam 18.00’e kadar sürecek.

Amaç doğaya dikkat çekmek

Etkinliği düzenleyen Kilyos Kumda Sanat Şenliği Çalışma Grubu denizin ve kumsalın sadece bir dinlenme ve eğlence yeri olmadığını, çevrenin sanatsal çalışmalar için de uygun bir mekan olduğunu savunuyor.

Etkinliğe Sarıyer ve diğer ilçelerden sanatçılar katılacak. Ayrıca amatörler de kendilerine ayrılan alanlarda kumda eserler yapabilecek. Kumda sanat etkinliğine çok sayıda çocuğun katılması da bekleniyor. Sarıyer’in çeşitli semtlerinden ve köylerden gelecek çocuklar kendileri için kurulacak atölyelerde sanatsal çalışmalar yapacaklar."