Sarıyerlileri Ramazan ayı boyunca İstinye Tersane alanında birbirinden farklı sanatçılarla buluşturan Sarıyer Belediyesi, yeni bir konsere daha imza attı.


5Yüzyıllara adını yazdıran üstadların eserlerini seslendiren Erzincanlı Kardeşler ile yine dillerden dillere dolaşan marşları, şarkıları keman eşliğinde sunan Suat Erdem, Sarıyerlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. İstanbul Halk Dansları Derneği’nin davetlisi olarak Gürcistan Tiflis’ten gelen Mangi Halk Dans Topluluğu, dört farklı dans gösterisini Sarıyerliler için sahnelediler. Yaşları küçük olan dansçıların performansı karşısında büyülenen vatandaşlar, Gürcistan’dan gelen grubu uzun süre ayakta alkışladı.

Sanatçılar söyledi, Sarıyerliler eşlik etti


4Dans gösterisinin ardından sahneye çıkan Erzincanlı Kardeşler Erman ve Cihan, türkülerden hazırladıkları repertuarlarını 2seslendirdiler. Konser alanını dolduran vatandaşlar şarkılara bir ağızdan eşlik etti. Sanatçı Suat Erdem, konserin ikinci yarısında sahne alarak kemanını konuşturdu. Kendisine eşlik eden orkestrası ile 60’lar, 70’ler, 80’lerden günümüze gelen ve büyük bir keyifle söylenen şarkıları seslendiren Erdem, kemanı ile başladığı konserini bağlama ile bitirdi.

Anadolulun dört bir köşesinden farklı müzik tarzlarını bir gecede dinleme şansı elde eden Sarıyerlilerin büyük keyif aldığı konserde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Günday sanatçılara çiçek vererek, teşekkür etti.

3