Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, Küçük Armutlu için söylediği “Yerinde dönüşüm olacak” çıkışına yanıt veren FSM ve Baltalimanı mahalle muhtarları, Sarıyer Posta Gazetesi’ne konuştu. Muhtarlar; her seçim döneminde bu tür haberler olduğunu belirterek, projeden önce halka tapularının verilmesini istediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, Küçük Armutlu bölgesindeki kentsel dönüşüm projesi hakkında “Yerinde dönüşüm olacak” açıklamasına; Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Osman Karaçam ve Baltalimanı Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Aslan’dan yanıt geldi. Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan muhtarlar, asılsız haberlerle halkın mağdur edildiğini kaydettiler.
KARAÇAM: BU AÇIKLAMALARI HEP DİNLEDİK

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Osman Karaçam, Bakan Özhaseki’nin sözlerinin yıllardır yapılan açıklamaların bir tekrarı olduğunu belirtti. Muhtar Karaçam, “Bizim mahallelerimizle ilgili alınan riskli bölge kararında, iki muhtar muhatap alınmadı. Bu açıklamaları hep dinledik ama hiçbiri gerçeği yansıtmadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bize gönderdiği yazılarda ve hazırladığı projelerde, son söylenen sözlerin aslının olmadığı gayet açıktır. O yüzden basına yansıyan bu haberleri, balon haber olarak görüyoruz” diye konuştu.
“BELGELERE GÖRE BİZ İŞGALCİYİZ”

FSM Muhtarı Osman Karaçam, “Söylemde her vatandaşın, kaçak yapısı olsa dahi yerlerinin verileceği açıklanıyor. Ama bununla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bize gelen bir yazı yok. Belgelere göre biz işgalci durumundayız.  Mahalle adına böyle bir projenin olmadığı ortada; sözde var, ama belgede yok. Her seçim zamanında bu açıklamalar oluyor. Sonunda hiçbiri gerçeğe dönüşmüyor. Burada umutla bekleyen vatandaş, sonunda her zaman mağdur oluyor” ifadelerini kullandı.
ASLAN: BAKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Bölgedeki sorunların da, insanların da aynı olduğunu belirten Baltalimanı Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Aslan ise, “Sayın Bakan yanlış bilgilendiriliyor. Her seçim dönemine yakın bizim mahallelerimizle ilgili böyle açıklamalar ve haberler yapılıyor. Biz buna kesinlikle inanmıyoruz. Bizi inandırmaları için önce somut bir adım atmaları gerekiyor. Halkın gerçekçi olduğunuzu görmesini istiyorsanız, önce tapularını vermeniz gerekiyor. Tapularını vermediğiniz sürece, çıkarmış olduğunuz planlara itiraz edeceğiz. Şu an planlarla ilgili açtığımız bir dava var. Son itiraz ettiğimiz dilekçelerin cevabına göre ikinci bir dava daha açabiliriz” diye konuştu.
“SÖYLEMLERİMİZ HALKIN GÖRÜŞLERİDİR”

Aslan, muhtarlar olarak devletin ilk seçilmiş kurumlarını temsil ettiklerini kaydederek, “Bizim söylemlerimiz, kendi düşüncelerimiz değil, halkın görüşleridir. Mahallelerimizde bir ay boyunca toplantılar yaptık. Binlerce insanın taleplerini gündeme getirdik. Değişik mahallelerden başka insanlar geliyor. Bizim adımıza ilçede asılsız beyanda bulunuyorlar. Yetkililer bunlara itibar etmesin. Gelsinler mahallelerimize bizleri ve halkımızı muhatap alsınlar” dedi.
“PLANDA 46 BİN İNSAN YOK HÜKMÜNDE”

Kulaktan dolma sözlerle değil, bilgi ve belgelerle konuştuklarının altını çizen Muhtar Aslan, “Yapılan plan ve proje yanlış. Bu insanlara yazık, günahtır. Biz inceledik, bu planda bölgede yaşayan 46 bin insan yok hükmünde. ‘Yerinde dönüşüm yapacağız’ diyorlar. Nasıl bir konut vereceksiniz, bedeli ne olacak; bunu bize açıklayın, bizi inandırın, biz de bu projeye ‘Tamam’ diyelim” ifadelerini kullandı.
“17 AĞUSTOS’TA BİR TUĞLA DÜŞMEDİ”

“Şu an Türkiye’nin gündeminde Küçük Armutlu konuşuluyor” diyen Aslan, sözlerine şöyle son verdi: “Riskli bölge diyorlar. 17 Ağustos Depreminde burada kimsenin bir tuğlası düşmedi. Kentsel dönüşüm yapılacaksa gerçek riskli bölgelerden başlanmalı. Vatandaşlarımız kesinlikle basında çıkan haberlere inanmasınlar. Bu halkı hiçbir zaman birbirinden koparamayacaklar. Bu yanlıştan bir an önce dönmeleri gerekiyor.”