Sarıyer Belediyesi Kocataş Mahallesi’ni taş duvarlarla ördü. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcı Gökan Zeybek gazetemize yaptığı açıklamada, “Kocataş’a artık Koca’Taş Duvar Mahallesi” dediklerini söyledi.


Sarıyer Belediyesi’nin hayatı kolaylaştırmak için çalışmalarına her alanda aralıksız devam ediyor. Coğrafi yapısı bakımından engebeli olan Kocataş Mahallesinin dört bir yanı taş duvarlarla örüldü. Vatandaşların yokuşları inme ve çıkmasıyla zorluk yaşaması Sarıyer Belediyesi’ni harekete geçirdi. Mahallede çalışmalar başlatan belediye ekipleri kısa sürede mahalleye adeta sur biçiminde taş duvarla ördü.

Mahalleli çalışmalardan memnun


2Sarıyer Belediyesi, Kocataş’ta pek çok çalışma yürütüyor. Mahalle sakinleri Sarıyer Belediyesi’nin Kocataş’a yaptığı hizmetlerden oldukça memnun. Sorumlusu Hüseyin Sevinç, mahalledeki olumlu gelişmelerle ilgili gazetemize önemli paylaşımlarda bulundu. Sevinç, mahallenin önceki dönemlerde görmediği hizmeti gördüğünü söyledi.

Sevinç: Kocataş şimdi daha ulaşır oldu


Kocataş’ın genelindeki duvar çalışmaları hakkında bilgi veren Kocataş CHP Mahalle Sorumlusu Hüseyin Sevinç gazetemize yaptığı açıklamada, “Konuyla ilgili belediyemize başvurduk. Başkan yardımcımız Gökan Zeybek sağ olsun isteğimizi geri çevirmeyerek bize malzeme, hafriyat, inşaat araçları ve daha birçok destek sağladı. Destek belediyeden geldi ve ortaya bu tablo çıktı. Duvarlar sayesinde toprak kaymalarının önüne geçtik. Birçok evi koruyacak şekilde duvarlar diktik ve dikmeye devam ediyoruz. Sadece toprak kayması değil, duvar çalışmaları ile önceden aynı anda iki otobüsün geçemeyeceği kadar dar olan yollarımızı da genişletmiş oldu” ifadelerini kullandı.

“Kocataş, Şükrü Başkan döneminde gördüğü hizmet gibisini görmedi”


3Sevinç çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yusuf Tülün, Sedat Özsoy ve birçok belediye başkanı geçti Sarıyer’den. Ancak Kocataş, Şükrü Başkan döneminde gördüğü hizmet gibisini görmedi. Mahalle altın çağını yaşıyor desek yalan olmaz.  Kocataş Mahallesi olarak, duvar çalışmaları olsun, camimizin düzenlenmesi ve minaresinin onarımı olsun, çeşmemizin ihyası olsun, yağmur suyu kanalları olsun daha saymadığım pek çok hizmeti bulunan Şükrü Başkan’ımızın hizmetlerinden oldukça memnunuz” dedi.

Cemaat, belediyenin camiye olan yardımlarından memnun


Sarıyer Belediyesi ekipleri mahalleye sadece taş duvar yapmakla kalmayarak mahallede bulunan camide de birçok çalışma yaptı. Camiye yapılan hizmetler hakkında konuşan Mahalle sakini İbrahim Polat, “Belediyemizin camimize çok yararı dokundu. Bahçe düzenlendi, minare onarıldı. Bayan tuvaleti yoktu şu an bay ve bayan ayrı olmak üzere bir tuvalet yapılıyor. Musalla taşı yenilendi. Her hafta belediyeden ekipler gelip camimizi temizliyor. Cemaat, belediyenin camiye olan yardımlarından memnun” ifadelerini kullandı.