Sarıyer’in tek kız meslek lisesi olan Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezuniyet töreni yapıldı.


2Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önemli mezuniyet kutlaması ve törenine ev sahipliği yaptı. Sarıyer Kız Meslek Lisesi olarak bilinen Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nin mezuniyet töreni düzenlendi.  Renkli, coşkulu ve duygusal anlara sahne olan mezuniyet töreni, saygı duruşuyla ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Duyar’dan anlamlı konuşma


Okul Müdürü Meral Duyar tören sırasında söz alarak,  “Geleceğimiz, umudumuz sevda bahçemiz öğrencilerimizi mezun etmenin gururu içindeyiz. sevgi ve bilgiyle kuşattığımız bir nesli daha uğurluyoruz. Ulu Önder Atatürk, “gençler, bütün umut ve geleceği genç kuşaklara bağlanmıştır” diyerek gençlerin önemine dikkat çekmiştir. Özellikle kız çocuklarının eğitim ve sosyal hayatın parçası olması hassasiyeti aşikardır. Eksikleri yanlışlıkları değil güzellikleri değerlendiriyoruz. Seçiminizi doğru yapmanız için hedefinizi yüksek tutun.  Yaşamınız da mutlu olmayı iyi insan olmanızı diliyorum. Tüm öğretmenler adına diyorum ki, siz inanç gibi yüce, sevgi kadar gerçeksiniz. Gençlerimizin yetişmesinde emeği geçen velilerimize çok teşekkür ediyorum. Kızlarım yolunuz, ufkunuz, geleceğiniz açık olsun” diye konuştu.

Okulun eski öğrencisi duygulandırdı


5Okul Müdürü Meral Duyar’ın konuşmasının ardından Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden, geçen yıl mezun olan Rabia Nur, öğrencilere üniversiteyi nasıl kazandığı hakkında bilgiler vererek okulun kendisine kattıklarını anlattı. Duygusal bir konuşma yapan Nur’u herkes ayakta alkışladı.

Dereceye giren öğrencilere plaket verildi


Yapılan konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere öğretmenleri tarafından plaket verildi. Okul birincisi Beyza Bay, okul ikincisi Asiye Günay, okul üçüncüsü Emine Gültekin ve alanlarında birinciler Nurten Buzağaç, İrem Karaalioğlu ve Ayşe Acar‘a da plaketleri verildi. Okul birincisi Beyza Bay, gelenekselleşen okul kütüğüne çivi çaktı. Tören, Bay’ın taşıdığı flamayı, 11.sınıf birincisi Dilan Yılmaz‘a teslim etmesiyle son buldu.

122 öğrenci mezun oldu


35 farklı şube ve 4 farklı alandan toplam 122 öğrencinin mezun olduğu öğrencilerin, büyüklük-küçüklük ve okulda 4 sene boyunca geçirdikleri günlere ait anıları kapsayan fotoğraflar sinevizyon olarak gösterildi.

Başkan Genç’ten sürpriz


Tören devam ettiği sırada Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mezuniyet törenine katıldı. Başkan Genç’in törene katılması tüm öğrencileri sevince boğdu. Öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çeken Genç, öğrencileri tebrik ederek, hayatında başarılar diledi.

Son olarak mezun olan öğrenciler Yaşar Kemal Kültür Merke4zi bahçesine çıkarak keplerini attı.

4 6