İstanbul Kite Festivali Sarıyer Kilyos’ta başladı. Nefes kesen yarışmaların yer aldığı organizasyonun ilk günü heyecan doruk noktaya ulaştı.

Organizasyon Oli Spor Kulübü ile Playmaker Sports Entertainment tarafından organize ediliyor. Türkiye Yelken Federasyonu’nun da himayesindeki festival ülkenin en büyük global ve ulusal kiteboard organizasyonu olarak biliniyor. Bu kapsamda Sarıyer Kilyos’taki Tırmata Beach’de başlayan organizasyonun ilk gününde Cross Bosphorus Race yarışlarında erkeklerde Axel Mazella birinci, Nico Parlier ikinci, Theo Lhostls ise üçüncü oldu. Kadınlarda da birinci Daniela Moroz, ikinci Elena Kalinina, üçüncü de Alexia Fancell oldu.

DOLU DOLU BİR PROGRAM


Avrupa Kiteboard Şampiyonası, Maximum Kiteboard Turkish Open ile İstanbul Boğazı yarışları bu yıl ilk kez bir arada gerçekleşiyor. Organizasyon aynı zamanda Türk Milli Takımı’nın seçmelerine de ev sahipliği yapıyor. Festival dahilinde ayrıca konserler de gerçekleşecek. Deeperise feat. JABBAR ve GoyGoy Rock Band canlı performansları ile gün batımı partileri festivalde yer alan etkinlikler arasında.