Sarıyer'de akıllara durgunluk veren ve genç kızın üniversite hayallerini bir yıl ertelenmesine neden olan kıskançlık skandalı, mahkemeye taşındı.


Sarıyer'de aynı lisede okuyan Mine Y. ile Didem Y., 2013'te üniversite sınavına girdi. Mine Y, iyi puan alarak istediği okullarda okumaya hak kazandı. Tercih listesini de yapıp ÖSYM'ye yolladı. Sonuçlar açıklandığında, tercih listesi olmadığı için hiçbir okula kaydını yaptıramadı. Yapılan araştırmada listenin internete girilerek silindiği ortaya çıktı. Bunun üzerine genç kız mahkemenin yolunu tuttu. Bilişim polisinin araştırmasında, müdahale yapılan bilgisayarın en yakın arkadaşı Didem Y'nin babasına ait olduğu saptandı. Şok geçiren Mine Y., bunu arkadaşının yapmış olabileceğini belirtti.

Kamu davası açıldı


İfade veren Didem Y'nin, kendisinden fazla puan alan Mine'yi kıskanıp böyle bir yola başvurduğunu itiraf etti. Arkadaşının TC numarası ve şifresini bildiği için listeyi internetten sildiğini söyledi. Bu yüzden üniversiteye 1 yıl gecikmeli giren Mine Y., yine de arkadaşını affetti. Şikayetini geri çekti. Ancak, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde Didem Y. hakkında kamu davası açılıp 3 yıl hapis cezası istendi.