Sarıyer Belediyesi'ne bağlı Kısırkaya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde örnek bir proje hayata geçiyor. Merkeze bağlı olarak inşa edilen binada hayvanların gezinti alanı yerden ısıtmalı olacak. Bu, alanında Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Merhume Safiye Kaya adına yapılan yenilemelerle Sarıyer Belediyesi Kısırkaya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde değişimler oldu. Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hülya Cebeci, "Rehabilitasyon merkezimiz, bir bağışçımız sayesinde belli bir revizyona girdi. Bu revizyonla beraber büyük bir dönüşüme de başladık. Hayvan rehabilitasyon merkezi anlamında Sarıyer'i en güzel ilçe konumuna getirmek hedefimiz Burayı lüks bir hastane moduna getirmeye başladık. Tek eksiğimiz, hayvanların barınma yerleriydi. Onun da projelendirme çalışmaları yapıldı" dedi.

 

"İKİ ADET KEDİ ODASI YAPTIK"


Her hasta hayvan için merkezde detaylı kayıt oluşturulduğunu kaydeden Cebeci, "Hasta kayıt kartı var. Hastamızı önce muayene ediyoruz, sonra da uygun bölüme sevk ediliyor. Bu, hasta takip kartına da işleniyor. Hayvan da kafesine gönderiliyor. Teçhizatlarla en iyi tedavi sağlanıyor. İki adet kedi odası yaptık. Yeni kafesler alınarak düzenlendi" ifadelerini kullandı.


"İŞ GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DA CİDDİ ÖNLEMLER ALDIK"


Yeni bina ile ilgili bilgi veren İç Mimar Özlem Han ise "Hasta hayvanların en sağlıklı, konforlu şekilde barınması için çaba sarf ettik. Güzel bir bina oldu. Binanın bir özelliği var. Bu Türkiye'de bir ilk. Binadaki gezinti alanı yerden ısıtmalı. Bunu hayvanların üşümemesi için yaptık. İş güvenliği açısından da ciddi önlemler aldık. Kullanılabilir, fonksiyonel, güzel bir bina yapıyoruz" açıklamasında bulundu.